Mecmû'a-i Eş'âr (06 Mil Yz A 2516)
Collection of Poems examination and facsimile (06 Mil Yz A 2516)
- Tez No: 471977
- Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AVŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, Şiir Mecmûʽaları, 06 Mil Yz A 2516, Clasical Turkish Literature, Collections of poem, 06 Mil Yz A 2516
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmada Milli Kütüphane' de“06 Mil Yz A 2516”numarada kayıtlı“Mecmûʽa-i Eşʽâr”adlı şiir mecmûʽasının incelemesi ve metin kısmı tıpkıbasımı ile birlikte ortaya konulmuştur. İlk olarak mecmûalar hakkında genel bir bilgi verildikten sonra söz konusu mecmûʽamızın tanıtımı yapılmıştır. Ardından inceleme kısmına geçilmiş ve mecmûʽada yer alan şiirlerin nazım şekilleri, aruz kalıpları incelenmiştir. İmkanlar el verdiğince daha önce üzerine çalışma yapılmış olan divanlara bakılmış ve gerekli karşılaştırmalar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the analyzing of poem collection called“Mecmûʽa-i Eşʽâr”which is recorded in the National Library with“06 Mil Yz A 2516”number and facsimile has been suggested together with its text parts. After revealing general information about collections firstly, our aforementioned collection has been introduced. Afterwards, the analyzing has been made and the odes, prosody forms of the poems taking place in the collection have been studied. Within the bounds of the possibility, the divans which have been studied before refereed and the necessary comparisons are made.