The Relations Between European Huns and Roman Empire
Avrupa Hunları ve Roma İmparatorluğu ilişkileri
  1. Tez No: 472052
  2. Yazar: EGEMEN İNCE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TAŞAĞIL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Hunları, Roma İmparatorluğu, diplomatik, ticari ve sosyo- kültürel ilişkiler, European Huns, Roman Empire, diplomatic, commercial and socio-cultural relations
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışma Avrupa Hunları ile Roma İmparatorluğu arasındaki ilişkileri, ticari, sosyo-kültürel ve diplomatik açıdan incelemek için yapılmıştır.Bu çalışmada, Ortaçağ'ın başlarında Avrupa Hunları ile Roma İmparatorluğu arasındaki ilişkilerin, Avrupa Hun Devletinin kurulmasından sonra diplomatik bir zemine oturtulması ve süreç içinde, Avrupa Hunlarının, Roma İmparatorluğuna uyguladığı dış siyasetin değişimi açıklanacaktır. Ayrıca, Uldız ve Attila dönemindeki dış politikaya da değinilecektir. Attila dönemi incelenirken ve dış politikadan söz edilirken elçi Priscus'un kayıtları hakkında bilgi de verilecektir.Attila'dan sonra, Avrupa Hun Devleti'nin akıbeti ve Roma İmparatorluğu ile ilişkilerin ne yönde değiştiği de anlatılacaktır. Bu çalışma ikincil kaynaklar gözden geçirilerek hazırlanmıştır. Doğu Avrupa Türk Tarihi alanına ve literatürüne katkı sağlamak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This work was prepared to study the relations between the European Huns and the Roman Empire in terms of trade, socioculture and diplomacy. In this work, the conversion of the relations between the European Huns and the Roman Empire at the beginning of the mediavel era into a diplomatic level will be explained and after the establishment of the European Hun State the change of the foreign policy applied by the European Huns to the Roman Empire with time will be studied. In addition, foreign policy in the era of Uldız and Attila will be mentioned. While Attila's period is being examined and foreign policy is mentioned, information on the records of the Priscus will also be given. After Attila, the fate of the European Hun State and the changes in relations with the Roman Empire will also be explained. This study was prepared by reviewing secondary sources. It is aimed to contribute to the field of Eastern European Turkish History and the literature.