Muhammed Râşid Erol'un hayâtı,tarîkatı ve tasavvufî görüşleri
The life of Muhammed Râşi̇d Erol and hi̇s sect and sufistic opinions
  1. Tez No: 472283
  2. Yazar: SALİH ÖZCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. MUSTAFA SALİM GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Din, Biography, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Muhammed Râşid Erol, Nakşbendiyye/Hâlidiyye, Tarîkat, Muhammed Râşid, Tariqa Of Naqshbend/Khalidiyya, Sect
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu tezde Güneydoğu Anadolu'da yetişen Nakşbendî/Hâlidî Şeyhi Muhammed Râşid Erol hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Çalışma bir giriş, onu tâkip eden üç bölüm ve bir sonuçtan oluşmaktadır. Giriş bölümünde çalışma tanıtılmakta ve çalışmanın önemi îfâde edilmektedir. Birinci bölümde Muhammed Râşid Erol'un hayâtı incelenmiş, ikinci bölümde onun tarîkatı olan Nakşbendiyye'nin Hâlidiyye kolu üzerinde durularak temel prensiplerinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde ise Muhammed Râşid Erol'un tasavvufî bâzı konulara dâir görüşleri ele alınmıştır. Nakşbendî/Hâlidiyye tarîkatının XX. asırdaki temsilcilerinden olan Muhammed Râşid Erol, 1993 yılında vefat etmiş ve Menzil köy mezarlığına defnedilmiştir.
Özet (Çeviri)
The objective of this thesis is to give information about Muhammed Rasid Erol, a Naqshbendi/Khalidi sheikh, who was brought up in southeast Anatolia. The study consists of an opening chapter, three parts following opening chapter and a conclusion. In opening chapter the study is introduced, and the importance of the study is mentioned. In the first section Muhammed Rasid Erol's life examined. İn the second part his sect is Naqshbandiyya's/Khalidiyya's arm with an emphasis on basic principles mentioned. In the third part is, Muhammad Rasid Erol's mystical some of the topics opinions are in discussed. One of the XX. sheikhs of Naqshbandi/Khalidi, Muhammed Rasid Erol, passed away in 1993 and he was burried in Menzil village Cemetery.