Gölovası (Yumurtalık, Adana) ve yakın çevresinin zemin parametrelerinin tanımlanması ve deprem durumu
Determination of soil parameters and earthquake activity of Golovasi (Yumurtalik, Adana) and its nearfield
- Tez No: 473005
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL ALTAY ACAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Doğu Akdeniz, sismik tehlike analizi, probabilistik, deprem, fay, Eastern Mediterranean, siesmic hazard analysis, probabilistic, earthquake, fault
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 161
Özet
Sismik olarak aktif olan Yumurtalık (Adana) ve Erzin (Hatay) arası kıyı şeridini içerleyen çalışma alanı, 1. Derece Deprem Bölgesi'nde yer almaktadır. Bu sebeple bölgenin Sismik Tehlike Analizi' nin yapılması, kıyı ve kara yapılarının temel ve üst yapı tasarımlarının doğru yapılabilmesi açısından önem teşkil etmektedir. Çalışma alanı koordinatları belirlenerek bölgenin deprem geçmişi taranmış ve bir deprem kataloğu oluşturulmuştur. Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Yumurtalık (Adana) ve Erzin (Hatay) kıyı şeridi boyunca sanayi bölgesi olarak seçilen alanlar ve yakın civarının sismik tehlike durumunun, kıyı ve kara yapılarının temel ve üst yapı tasarımlarına olan etkisi araştırılarak tasarım aşamalarında kullanılacak sismik ve jeolojik parametreler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Study area, including the coastline between Yumurtalık (Adana) and Erzin (Hatay), is located in the 1st Degree Earthquake Zone. For this reason, the structure of Seismic Hazard Analysis of the region is important for the establishment of the basis of coastal and land structures with superstructure designs. The earthquake catalog was compiled after the historical earthquakes has been determined within limited coordinates. Seismic and geological parameters were defined to use in design stages of the study area whre it was located within the eastern mediterranean region and bounded by Yumurtalık-Adana and Erzin-Hatay. The effect of the establishment of the basis of coastal and land structures with superstructure designs were studied on selected sites.