Design and implementation of 200 joule/second capacitor cvarging power supply and flaslitule diving system
200 joule ısaniye kapasitör doldurma güç kaynağı ve flastüp sürücü sistemi tasarlanması ve uygulaması
  1. Tez No: 47303
  2. Yazar: BİROL ERENTÜRK
  3. Danışmanlar: DR. IŞIK ÇADIRCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kapasitör Doldurucu Güç Kaynağı, Flaştüp Sürücü Sistem, Çıkış Kontrollü Osilatör IV, Capacitor Charging power Supply, Flashtube Driving System, Gated Oscillator Control 111
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
oz 200 JOULE/SANİYE KAPASİTÖR DOLDURUCU GÜÇ KAYNA?I VE FLAŞTÜP SÜRÜCÜ SİSTEMİ TASARIM VE UYGULAMASI Erentürk, Birol Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Işık Çadırcı Kasım 1995, 139 sayfa Bu çalışmada yüksek gerilim, 200 joule/saniye kapasitör doldurucu güç kaynağı tasarımı, uygulaması ve bu güç kaynağım kullanan ardışık çalışan flaştüp sürücü sisteminin gerçeHeştirilmesi açıklanmıştır Kapasitörlerin geçici durum şarj olma karakteristikleri ve şarj başlangıcında kısa devre davranışları dikkate alınarak, alışılagelmiş güç kaynaklan kontrol metodlanndan farklı olarak çıkış kontrollü osilatör kontrol metodu kullanılmıştır. Tasarlanan flaştüp sürücü sistemi 246 joule/saniye çıkış gücüne ve 1050 V çıkış kapasitörü şarj gerilimine kadar test edilmiştir. PSPICE simülasyon sonuçlarına dayandırılan teorik dalga şeldUerinin, deneysel sonuçlarla uyumlu olduğu görülmüştür. Teorik ve deneysel sonuçlar arasındaki küçük farklılıklar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF 200 JOULE/SECOND CAPACITOR CHARGING POWER SUPPLY AND FLASHTUBE DRTvTNG SYSTEM Erentürk, Birol M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Dr. Işık Çadırcı November 1995, 139 pages In this study, design and implementation phases of high voltage 200 joule/second capacitor charging power supply and construction of flashtube driving system, using designed charger is explained briefly. Because of the transient characteristics of capacitors and their behavior at the beginning of charging cycle, a different control method than the conventional power supply control, i.e gated oscillator control is used. The designed flashtube driving system is tested up to 246 joule/second output power and 1050 V output capacitor voltage. Theoretical expected waveforms based on PSPICE simulation results are supported with the experimental results. Small discrepancies between theoretical and experimental waveforms are discussed.