Simultanedus data detection and carrier phase synchronization for trellis coded PSK schemes
Çift kodlu faz kayma anahtarlaması şemaları için aynı zamanlı veri kestirimi ve taşıyıcı fazı ve eş zamanlaması
- Tez No: 47338
- Danışmanlar: PROF.DR. YALAIN TANIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çift Kodlu Modulasyon, En Büyük Olasılık Dizi Kestirimi, Taşıyıcı Eşzamanlaması, Faza Kilitli Döngü iv, Trellis Coded Modulation, Maximum Likelihood Sequence Estimation, Carrier Synchronization, Phase Locked Loop in
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
oz ÇİFT KODLU FAZ KAYMA ANAHTARLAMASI ŞEMALARI İÇİN AYNI ZAMANLI VERİ KESTİRİMİ VE TAŞIYICI FAZI EŞZAMANLAMASI GÜRBÜZ, Özgür Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın TANIK Eylül 1995, 85 sayfa Bu çalışmada çift kodlu faz kayma anahtarlaması şemaları için aynı zamanlı veri kestirimi ve taşıyıcı faz eşzamanlaması için iki yaklaşım incelenmiştir. Taşıyıcı fazı kestirimi en büyük olasılık dizi kestirimi yapmakta olan Viterbi algoritması içerisine yerleştirilmiştir. Taşıyıcı yakalama modelleri Viterbi algoritmasına değişik biçimlerde uygulanmıştır. Bu algoritmalar birinci ve ikinci dereceden döngülerle gerçekleştirilerek davranışları gözlemlenmiştir. Sisteme ikinci dereceden döngülerin eklenmesinin performansı iyileştirdiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULTANEOUS DATA DETECTION AND CARRIER PHASE SYNCHRONIZATION FOR TRELLIS CODED PSK SCHEMES GÜRBÜZ, Özgür M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın TANIK September 1995, 85 pages In this study, two approaches for simultaneous data detection and carrier phase synchronization for Trellis Coded Phase Shift Keying sequences have been examined. Estimation of carrier phase is embedded into the Viterbi algorithm which performs maximum likelihood sequence detection. The tracking schemes for carrier recovery have been simulated and analysed with various modifications with respect to the Viterbi decoder. Performances of first and second order loop realizations of the algorithms have been observed. It has been concluded that the insertion of the second order loop into the system improves the performance.