Modelling and analysis of impact in flexible multi-body systems
Esnek çok uzuvlu sistemlerde darbenin modellenmesi ve analizi
  1. Tez No: 47343
  2. Yazar: AHMET İLKAY YİĞİT
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. S. KEMAL İDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Esnek Çok-Uzuvlu Sistemler, Darbe, Yapısal Sönüm, Titreşim Modu, Impuls-Momentum Denklemleri iv, Flexible Multi-Body Systems, Impact, Structural Damping, Vibrational Mode, Impulse-Momentum Equations III
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
oz ESNEK ÇOK-UZUVLU SİSTEMLERDE DARBENİN MODELLENMESİ VE ANALİZİ Yiğit, Ahmet İlkay Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. S. Kemal İder Eylül 1995, 187 sayfa Bu tez darbenin esnek çok-uzuvlu sistemler üzerindeki etkilerini modeller ve çözümler. Esnek çok-uzuvlu sistemler, eklem koordinatları ve modal değişkenler cinsinden modellenir. Genelleştirilmiş impuls-momentum ilişkileri darbenin meydana geldiği an için formüllenir. Çözümlemeyi yapmak için katı ve esnek sistemlerin birleşmelerinden oluşmuş herhangi mekanik sistemin zaman bazında darbeye tepkisini çözümleyebilen bir bilgisayar kodu üretilmiştir. Sözü edilen bilgisayar pogramını kullanarak, darbesel yüklenmelerin olduğu, titreşim modlarının, geometrik özelliklerin ve yapısal sönümün çözümlendiği pekçok durum çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODELING AND ANALYSIS OF IMPACT IN FLEXIBLE MULTI-BODY SYSTEMS Yiğit, Ahmet İlkay M.Sc, Department of Mechanical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. S. Kemal İder September 1995, 187 pages This thesis models and analyzes the effects of impact in flexible multi-body systems. The flexible multi-body systems are modeled in terms of joint coordinates and modal variables. For the time points when impact occurs the generalized impulse momentum relations are formulated. In order to perform the analysis a computer code is produced which is capable of analyzing the impact response in the time domain of any mechanical system composed of interconnected rigid and flexible bodies. By using the mentioned computer program, several case studies are made where the significance of vibrational modes, geometrical properties and structural damping are analyzed in the presence of impactive loading.