A Comparative analysis of neurochirs
Yapay sinir ağı çiplerinin karşılaştırmalı analizi
- Tez No: 47344
- Danışmanlar: DOÇ.DR. UĞUR HALICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yapay sinir ağlan, Donanım, Çip, Bilgisayar IV, Neural Networks, Hardware, Neurochips, Neurocomputers 111
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
oz YAPAY SİNİR AGI CİPLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÇETİNKAYA, Semih Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Uğur HALICI Eylül 1995, 153 sayfa Yapay sinir ağı mimarilerinin gerçek dünyada yavaş yavaş daha çok uygulama alam bulmalarıyla yapay sinir ağı donanımlarının belirli kriterlere göre sınıflandırılması ve karşılaştırılması gereği ortaya çıkmıştır. İşbu tez, yapay sinir ağı donanımları için yeni bir sınıflandırma önermekte ve sınıflanan donanımların sınırlan ile performanslarının karşılaştırılması için bir yol göstermektedir. Bu amaç için, ilk önce yapay sinir ağı ciplerinin ana parçalan ile mimarileri anlatılmıştır. Daha sonra bir çok yapay sinir ağı cipleri sınıflandırılmıştır. Ek olarak, bazı yapay sinir ağı donanımlarının sınırlan ile performansları analiz edilmiştir. Bu analiz sonucunda farklı sınıftan yapay sinir ağı donanımlarının avantaj ve sınırlan için bazı sonuçlar çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARATIVE ANALYSIS OF NEUROCfflPS ÇETİNKAYA, Semih M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Uğur HALICI September 1995, 153 pages There is a need for studies to classify and compare Neural Network hardware according to some general criteria, as neural networks grow towards the real- world applications. This thesis presents a new proposal for the classification of Neural Network hardware and a way for comparing the limitations and performances of the hardware from different classes. For this purpose, first the basic components and architecture of a neurochip are described. A number of well-known Neural Network hardware devices are then classified. Furthermore, the limitations and performance of some Neural Network devices are analyzed. As a result of this empirical analysis, some conclusions on the advantages and the limitations of the different classes are drawn.