Güzel sanatlar liseleri başlangıç düzeyi bağlama öğretimine yönelik öğretim elemanı görüşlerinin incelenmesi
The investigation of instructors' opinions towards beginner level baglama instruction in fine arts high schools
- Tez No: 473571
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SERKAN ERCAN BAĞÇECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Başlangıç Düzeyi Bağlama Öğretimi, Mızrap Tekniği, Beginner level Baglama instruction, Plectrum technique
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu araştırmada GSL Başlangıç Düzeyi Bağlama Öğretimine Yönelik Öğretim Elemanı görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada öncelikle GSL başlangıç düzeyi Bağlama Ders Kitabında yer alan Mızrap Tekniği konuları öğretim yöntem ve teknikleri açısından incelenmiş konu içeriği ile ilgili sorular hazırlanarak alanında uzman Öğretim Elemanı görüşlerine başvurulmuştur. Öğretim Elemanı görüşleri doğrultusunda elde edilen veriler önce metin haline getirilmiş daha sonra ise tablolara dönüştürülmüştür. Araştırmanın sonucunda ise GSL Başlangıç Düzeyi Bağlama Öğretimine Yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aims to investigate the instructors' opinions towards beginner level Baglama instruction in Fine Arts High Schools. In the study, the subjects on Plectrum Technique in the beginner level Baglama Course book in Fine Arts High Schools were examined in terms of teaching methods and techniques, questions related to the subject matter were prepared and experts for asked for their opinions. The data was first textualized and then tabulated. Recommendations on beginner level Baglama instruction in Fine Arts High Schools were also made in accordance with the results of the study.