Security in IP networks and an authentication server design
IP Ağlarında güvenlik ve doğruluk onaylayıcı hizmet birimi tasarımı
- Tez No: 47409
- Danışmanlar: SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Security, Access Control, Authentication, Local Area Networks, Internet, Ethernet, TCP/IP, Encipherment, DES, Packet Driver. IV
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 167
Özet
öz IP A?LARINDA GÜVENLİK VE DO?RULUK ONAYLAYICI HİZMET BİRİMİ TASARIMI ŞENTÜRK, Muzaffer Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih BİLGEN Eylül 1995, 167 sayfa Bu çalışmada İP ağlanndaki güvenlik sorunlarından birisi incelendi ve bu sorunun çözümü için bir mekanizma önerildi. Bu çerçevede, genel olarak ağ güvenliği kavramı üzerinde duruldu, Internet ve Ethernet Ağlan konusunda bilgiler verildi. Daha sonra, problemin tanımı yapıldı ve tanımlanan probleme çözüm olarak bir Doğruluk Onaylayıcı Hizmet Birimi tasarımı geliştirildi. Önerilen bu mekanizma, biri Turbo C Programlama dili ile diğeri ise Visual Basic ile hazırlanan iki programla gerçekleştirilip, bir disketle okuyucuya sunuldu. Bu benzetimprogramı kullanılarak çeşitli senaryolar canlandırıldı ve sonuçlan ayrı bir bölüm olarak bu tez raporunda yer aldı. Bu çalışma, sadece İP Ağlanndakı güvenlik probleminin tanımını yapmak ve bir çözüm mekanizması ortaya çıkarmak için hazırlanmıştır. Gerçek uygulama geleceğe bırakılmış bunun yanında gerçek uygulama için öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler : Güvenlik, Giriş Kontrol, Doğruluğunu Onaylama, Yerel Alan Ağlan, Internet, Ethernet, TCP/IP, Şifreleme, DES, Paket Sürücü VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SECURITY IN IP NETWORKS AND AN AUTHENTICATION SERVER DESIGN ŞENTÜRK, Muzaffer M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN September 1995, 167 pages In this study, one of the security problems in IP Networks is investigated and a mechanism for solving this problem is proposed. Within this scope, the general network security concept is explained, and some information about Ethernet and Internet Networks is given. Then, the problem is defined and an Authentication Server design is presented to solve the defined security problem. The whole proposed mechanism is simulated by a program in two versions, one is prepared in Turbo C Programming Language and the other is prepared with the Visual Basic, and the diskette copy of this simulation software is provided to the mreader. Using this software, various possible scenarios are generated and tested. The test results are presented in a separate chapter. This study is prepared just for defining the security problem in IP networks and to obtain a solution mechanism. The real life implementation is postponed as a future work. But the proposals for the real life implementation are presented.