Kamu acil yardım ekiplerinde kurumsal imaj: Muğla itfaiye örneği
Public emergency team corporate image: The fire department in Mugla of example
- Tez No: 476436
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYTEKİN FIRAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal İmaj, Kamu Acil Yardım Ekipleri, İtfaiye Teşkilatı, Corporate Image, Emergency Crews, Fire Department
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
“Kamu Acil Yardım Ekiplerinde Kurumsal İmaj: Muğla İtfaiye Örneği”isimli bu çalışma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda yüksek lisans tezi olarak 2016-2017 yıllarında gerçekleştirilmiştir. İtfaiye teşkilatının Muğla ilindeki genel imajını ölçmek ve bu imajın oluşmasında etkili olan faktörler ile mesleki, görsel ve davranışsal unsurların genel imaj üzerindeki etkisini tespit etmek için yapılmıştır. İnsanoğlu varoluşundan uygarlığın bugün ki aşamasına gelene dek öncelikli amacı yaşama çabası, hayatta kalma mücadelesi olmuştur. Bununla birlikte ateş; insanoğlunun beslenme, korunma ve ısınma gibi gereksinimlerini karşılamasında önemli bir yere sahiptir. Kentleşme ve sanayileşmeyle birlikte ateş ve enerjiye olan ihtiyacın artması ve oluşabilecek olumsuz durumlara karşı müdahale edebilecek itfaiye teşkilatlarının kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ayrıca yangının zararlarının önceden yapılacak planlama ile azaltılmasına yönelik önlem alınması kadar acil durumlar ortaya çıktıktan sonra uygulanacak müdahale ve yangın zararlarını azaltmaya yönelik önlemler alınması için gerekli adımları atacak olan kurum İtfaiye teşkilatıdır. Günümüzde halkın zihninde oluşan İtfaiye imajı ile İtfaiye teşkilatlarının oluşturmaya çalıştığı imaj arasında fark vardır. Bu çerçevede amaç İtfaiye teşkilatının imaj oluşumunda etkili olan faktörleri belirlemek ve bu faktörler içerisinde en güçlü olanını belirlemeye yöneliktir. Muğla ili kapsamında yürütülen bu araştırmada İtfaiye teşkilatının örgüt imajı ölçülmeye çalışılmıştır. Bu inceleme sonuçlarına dayanarak itfa hizmetlerin geliştirilmesi, İtfaiyenin imajının güçlendirilmesi konusunda gereken halkla ilişkiler faaliyetlerinin ile doğru ve etkin bir stratejik yönetim uygulanması konularında önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
“Corporate Image in the Public Emergency Team: The Fire Department In Mugla Of Example ”is this study was conducted at the University of Mugla Sıtkı Kocman Department of Social Sciences Institute of Business Administration in 2016-2017 as a graduate thesis. Fire Brigade of professional and effective factors to measure the overall image in Mugla and formation of this image, it is performed to determine the effect on overall image of the visual and behavioral factors. Mankind today's stage of civilization until the primary objective being to live effort, has been a struggle for survival. However, the fire together; human nutrition requirements, such as protection and has an important place in the warm welcome. Increasing the need for fire and energy together with urbanization and industrialization and to be able to intervene against adverse situations that may occur is a need for the establishment of the fire brigade. It is also the corporate fire brigade, which will take the steps necessary to take measures to reduce interference and fire damage to be applied after the occurrence of emergency as measures to reduce the planning previously done their damage by fire. Today, with firefighters image formed in the mind of people try to create the impression that there is a difference between the fire brigade. In this context, to determine the factors that influences the formation of the image of the fire brigade and the most powerful ones in order to determine these factors. Organizational image of the fire brigade in this research carried out under the Mugla province has tried to be measured. Based on results of this review, the development of service fire department, firefighters needed in strengthening the image of public relations suggestions were ix made in the implementation of accurate and effective strategic management and operations.