Türk Rekabet Hukukunun cezai ve hukuki yaptırımlarının incelenmesi
Research about criminal and legal sanctions of Turkish Competition Law
  1. Tez No: 477086
  2. Yazar: GAMZE ALEV BAYDEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHTEREM ŞEBNEM ENSARİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Rekabet Hukuku, 4054 sayılı Kanun, Rekabet Kurumu, Cezai Yaptırım, Hukuki Yaptırım, Competition Law, The Law No.4054, Competition Board, Criminal Sanctions, Legal Sanctions. Date: 07.04.2017
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Türk Rekabet Hukukunun Cezai ve Hukuki Yaptırımlarının İncelenmesi isimli tez çalışmamızda, Türk Rekabet Hukuku'nun Cezai (Rekabet Kurulu yaptırımları ) ve Hukuki (Yerel Mahkeme yaptırımları) yaptırımlarını, doktrindeki görüşlerin karşılaştırılması ışığında ve Yargıtay ve Danıştay kararları doğrultusunda incelemeye çalıştık. Türk Rekabet Hukukun Cezai Yaptırımları kısmında; para cezalarını gerektiren fiiller, nispi idari para cezaları, para cezalarının verilebilme koşullarını, zamanaşımı ve Rekabet Kurulu kararlarına karşı yargı yolları başlıkları altında inceledik. Türk Rekabet Hukukunun Hukuki Yaptırımları kısmında ise; geçersizlik ve tazminat yaptırımlarını temel iki başlık altında inceledik. Bu çalışmanın temel amacını; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun uygulamaya etkisi ile Rekabet Kurulu ve Yargı kararlarının teşebbüsler ve ekonomik düzen üzerindeki etkilerinin göz önüne serilmesi oluşturmaktadır. Gamze Alev BAYDEMİR Avukat
Özet (Çeviri)
In the thesis study“Research About Criminal and Legal Sanctions of Turkish Competition Law”, criminal (Competition Board Sanctions) and legal (Domestic Court Sanctions) sanctions of Turkish Competition Law are examined in consideration of the comparison among views in doctrine, and in line with Supreme Court and State Council decisions. In Criminal Sanctions part of Turkish Competition Law; criminal damages, relative admisnistrative fines, the conditions of amerce, prescription and judicial remedy against Competition Board decisions are examined in detail. Legal Sanctions part of Turkish Competition Law is divided inti two invalidity and compensation sanctions. The main purpose of this study contains the law on the protection of competition's impact on enforcing and Competition Board and judicial decisions' impact on enterprises and economy to unroll. Gamze Alev BAYDEMİR Lawyer