Yerel yönetimlerin yaşlılara ve engellilere yönelik uyguladıkları sosyal politikalar: İstanbul- Stockholm örneği
The social policies of local goverments towards the eldery and disabled people: Stockholm and İstanbul case
  1. Tez No: 477280
  2. Yazar: AHMET BARIŞ EROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ELİF YÜKSEL OKTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Public Administration, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Politika, Sosyal Belediyecilik, Yaşlı, Engelli, Stockholm, İstanbul, Social Policy, Social Municipalism, Eldery people, Disabled, İstanbul, Stockholm
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yalova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyal Politika Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Sosyal belediyecilik hizmetlerinde yaşlılara ve engellilere yapılan hizmetler önemli bir yer tutar.Engellilere ve yaşlılara yönelik hizmetler belediyelerin bütçelerinde de yüksek oranda yer almaktadırlar.Dünya üzerinde kültürel anlamda gelişmiş ve ekonomik olarak güçlü olan kentlerde sosyal belediyecilik uygulamaları yapmak ve bunu ihtiyaç sahibi yaşlılara ve engellilere ulaştırmak çok daha kolaydır.Bu çalışmayı yapmaktaki amacımız ihtiyaçlar doğru tespit edilip uygulamalar ve tercihler doğru kullanılırsa zorlu ekonomik ve sosyokültürel şartlara sahip şehirlerde de engellilere ve yaşlılara yönelik soyal politika uygulamalarının yapılabileceğini ispatlamaktır.Çalışmamızda avantajlı kent olarak Stockholm Belediye'si , dezavantajlı kent olarak ise İstanbul Belediyesi örneklendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The services which are carried out for the old and disabled people take an important place in the social municipalism services. These services also have an huge amount in the municipalities' budgets. In the cities that are developed culturally and economically, it is too easy to do social municipalism applications and deliver these applications to the old and disabled people who need them. The aim of the study is to prove that in the cities which have insufficent economic and socio- cultural conditions, the social policy applications can be performed if the needs are correctly determined and the applications and choices are evaluated correctly. In our study, Stockholm Municipality is an advantageous city and Istanbul Municipality is exemplified as a disadvantaged city.