Development of embedded system for making plugs smart
Prizleri akıllı yapmak için gömülü sistemin geliştirilmesi
- Tez No: 477869
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGUN ERÇELEBİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri, Electrical and Electronics Engineering, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: akıllı anahtar, akıllı ev, güç anahtarı, güç ölçer, smart switch, smart home, power switch, power meter
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Akıllı Anahtar, hemen hemen her cihazın yerel ağ üzerinden veya internet üzerinden uzaktan AÇIK ve KAPALI anahtarlanmasına izin verir. Bu tür anahtarlar başlangıç / durdur komutlarını almak ve voltaj, akım ve güç gibi akıllı anahtar uygulamalarını izlemek üzere tasarlanmıştır. Çalışma, kablosuz olarak kontrol edilebilen veya internet üzerinden kontrol edilebilen, güç kontrollü güç çıkışına sahip ve voltaj, akım ve güç tüketimi gibi elektrik olaylarını izleyebilen akıllı bir güç anahtar sistemini sunar. Bu sistem voltaj ve akım algılayıcısının yanı sıra tüm işlemleri kontrol etmek için mikro denetleyiciye program gömmektedir. Ana sistem özellikleri, çoklu prizin uzaktan kumandası, kontrol akıllı fişleri, akım, gerilim ve güç tüketiminin gerçek zamanlı izlenmesini içerir. Ayrıca, cihazları tüketim sınırlarıyla birlikte açma / kapama zamanlarını ayarlar, kullanıcının herhangi bir işletim sistemi ile ara yüzleyebileceği elektrik maliyetini hesaplar. Sistemin bir prototipi, işlevlerini izlemek için yerel ağ ve internet ile uygulanmış ve test edilmiştir. Genel sonuçlar, sistemin hızlı bir şekilde çalıştığını ve ortak izlemeye çok yakından enerji izlediğini kanıtladı. Bu sistem manüel dağıtım panosu ve eski enerji sayacının yerini alabilir ve otomatik olarak uzaktan izleme gerçek zamanlı akıllı anahtarı seçebilir.
Özet (Çeviri)
Smart Switch allows switching almost any appliance ON and OFF remotely via local network or via internet. Such switches are designed to receive start / stop commands and to monitor smart switch applications such as voltage, current, and power. The study presents a smart power switch system that can be controlled wirelessly or via internet, which has ability control power outlet and monitor electrical events such as voltage, current and power consumption. This system embeds program into microcontroller to control over all process, in addition to voltage and current sensor. The main system features include the remote control of multiple power outlet, control smart plugs, real-time monitoring of the current, voltage and power consumption. Also, it schedules the devices on/off time with consumption limits, calculate the electrical cost that user can interface it by any operating system. A prototype of the system has been implemented and tested with local network and internet in order to monitor its functionalities. The overall results proved that system runs fast and has very close energy monitoring to common monitoring devised. This system can be replaced manual distribution board and old energy meter to have one auto-remoted real time monitoring smart switch.