Integration of distributed generation in Iraq electrical distribution system: Pre-results and suggestions
Dağıtık üretimin Irak elektrik dağıtım sistemine entegrasyonu: Ön sonuçlar ve öneriler
  1. Tez No: 478548
  2. Yazar: AHMED ISAM ABDULSAHIB ABDULSAHIB
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN ERDİNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dağıtık üretim, kayıp minimizasyonu, backward forward sweep, parçacık sürü optimizasyonu, radyal şebekeler, Distributed generation, loss minimization, backward forward sweep, particle swarm optimization, radial networks
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Enerjiye olan talep her geçen gün artmaktadır ve dünya enerji sektöründe petrol ve doğalgaz yerine kullanım açısından en önemli etki alternatif enerji kaynaklarına yönelim ile gerçekleşecektir. Arap ülkelerini de içerecek şekilde genellikle ülkeler bir yandan beklenen petrol ve doğalgaz projeksiyonunu ve öte yandan konvansiyonel enerji üretiminin olumsuz çevresel etkilerini göz önüne alarak bu kaynaklara olan bağımlılıklarını azaltmaya çalışmaktadırlar. Bu bağlamda bu ülkeler daha sürdürülebilir ve çevre dostu alternatif kaynaklara doğru yol alacak şekilde enerji kaynaklarının çeşitliliğini arttırmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca enerji üretimini etkileyen en önemli etmenlerden biri de dağıtım sistemindeki yüksek seviyedeki kayıplardır. Başka bir husus ise Irak gibi bazı ülkelerin günlük 6-8 saate varan enerji kesintileri ile karşı karşıya kalmasıdır. Bu bağlamda bu gibi olumsuzlukların üstesinden gelmek için özellikle dağıtık üretim şeklindeki alternatif enerji kaynaklarına önemli derecede ihtiyaç vardır. Özellikle Irak gibi güneşlenme süresinin uzun olduğu ülkeler bu açıdan önemli bir potansiyele sahiptir. Bu gibi yeni güç üretim birimlerinin uygun konum ve boyut hesaplamaları yapılmaksızın sisteme entegrasyonunun ise tam tersi bir şekilde dağıtım sisteminde daha yüksek kayıplara yol açabildiği durumu da sıklıkla tartışılmaktadır. Bu açıdan gerçekleştirilen bu tez çalışmasında radyal dağıtım sistemlerinde aktif güç kaybının azaltılması açısından dağıtık üretim birimlerinin optimum konum ve boyutlarının belirlenmesi için iki aşamalı bir yaklaşım oluşturulmuştur. Burada ilk aşamada dağıtık üretim sistemleri olmadan asgari aktif güç kayıplarının bulunması için Backward Forward Sweep (BFS) yöntemi kullanılarak güç akışı gerçekleştirilmiştir. İkinci aşamada ise IEEE 33 baralı radyal dağıtım sistemi içerisinde optimum konum ve boyutların bulunması için Parçacık sürü optimizasyonu yöntemi uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Day after day, the demand for energy is increasing and perhaps the most significant impact on the world energy scene and the future is the direction of alternative energy sources instead of oil and gas. Countries in general, including Arabic countries are trying to reduce their dependence on oil and gas to deal considering the expected oil and gas outlook on the one hand and to address the risk of the negative impact of conventional energy production on the other hand. In this regard, these countries seek to expand energy sources and move to more sustainable and environmental friendly alternative options. In addition to this, one of the most important factors affecting the production of energy is the large losses in the distribution network. As another issue, some countries including Iraq face a power shortage and power cuts of between six and eight hours a day. Therefore, to overcome such problems, alternative sources of energy especially in the form of distributed generation (DG) are strongly required. Especially countries like Iraq with a strong sunrise throughout the year have good potential in this regard. It is widely discussed that implementation of such new power units without taking into account the calculations of appropriate location and size may contribute to the results of high losses in the energy distribution network. Thus in this thesis, a two stage methodology is implemented to determine the optimal sizing and siting of DG units in the radial distribution systems in order to reduce the active power losses in all system. Here, the first stage determines the power flow by using backward forward sweep (BFS) method to find minimum active power loss without installing DG and in the second stage, Particle Swarm Optimization (PSO) approach is used to find the optimal location and site in IEEE 33 bus radial distribution system.