Analysis and mitigation of power quality issues in distributed generation systems using custom power devices
Özel güç aygıtları kullanarak dağıtık üretim sistemlerinde güç kalitesi sorunlarının analizi ve azaltılması
- Tez No: 629318
- Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: D-Statcom, P-V Sistemi, SVC, Hibrit Sistem, Statcom, Güç Kalitesi, D-Statcom, P-V System, SVC, Hybrid System, Statcom, Power Quality
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
.Rüzgar ve pv sistemlerini içeren hibrit yenilenebilir enerji üreten sistemlerin geniş entegrasyonunun güç kalitesi ve geleneksel şebeke üzerinde önemli etkileri vardır. Yenilenebilir enerji üreten sistemlerin pentrasyonunun sürekli artması, bunların şebeke üzerindeki etkilerini incelemenin önemini arttırmaktadır. Bu tez hibrit sistem entegrasyonu altında güç kalitesi konularını incelemek için ayrılmıştır.Bu tez güç kalitesi konuları ile başlayıp, ardından temel standartların tartışılmasıyla başlar. Bu sistemde, dc ve yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip sistemleri içeren güç sistemindeki güç kalitesinin kapsamlı bir çalışması yapılmaktadır. Ayrıca, güç kalitesi izleme teknikleri ve güç sistemine ilişkin güç kalitesi sorunlarına olası çözümleri kısaca tartışılmaktadır. Daha sonra bu tez, mikro şebeke sistemleri için D-STATCOM, UPQC, UPS, TVSS, DVR, vb. Örnek olarak, yenilenebilir enerji sistemleri için statcom çeşitli avantajları nedeniyle verimli bir seçim olabilirken, eğirme rezervi geleneksel sistemlerde güç kalitesini artırabilir. Son olarak, bu tez dc sistemlerde güç kalitesini tartışacaktır. Bir DC sistemi için iki temel avantaj Basit düzenlemeler ve daha yüksek güvenilirliktir.
Özet (Çeviri)
.The large intergration of hybrid renwable energy generating systems, which include wind and pv systems, has a significant effects on power quality and the conventional grid. The continuous increase of Renwable energy generating systems pentration rise the importance of invistigating their effect on the grid. This thesis is devoted for studying the power quality issues under hybrid systems integration .This thesis starts with the power quality issues, followed by discussions of basic standards. A comprehensive study of power quality in the power system, which includes the systems with dc and renewable energy sources are done in this thesis. In addition, the power quality monitoring techniques and its possible solutions for the power quality issues regarding power system are briefly discussed. Later, this thesis will go through the analyzing steps for the methods of mitigation of these problems using custom power devices, such as D-STATCOM, UPQC, UPS, TVSS, DVR, etc., for micro grid systems. As an example, for the renewable energy systems the statcom can be an efficient choice, due to its several advantages, whereas the spinning reserve can enhance the power quality in traditional systems. Finally, this thesis will discuss the power quality in dc systems. Two Main advantages for a DC system are the Simple arrangements and higher reliability.