Non-interior piecewise-linear pathways to lo solutions of overdetermined linear systems
Doğrusal lo problemi için bir parçalı doğrusal diş nokta algoritması
- Tez No: 47970
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUSTAFA Ç. PINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: 4o Problemi, Doğrusal Sistemler, Karesel Ceza Fonksiy onu, Çözüm Kümesi Karakterizasyonu. iv, ir*, Optimization, Overdetermined Linear Systems, Quadratic Penalty Functions, Characterization. in
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
ÖZET DO?RUSAL too PROBLEMİ İÇİN BİR PARÇALI DO?RUSAL DIŞ NOKTA ALGORİTMASI Samir Elhedhli Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Mustafa Ç. Pınar Haziran, 1996 Bu tez çalışmasında, doğrusal £» problemi için yeni bir algoritma önerilmiştir. Algoritma karesel bir ceza fonksiyonunun problemin doğrusal programlama formülasyonuna uygulanması ile elde edilmiştir. Karesel ceza fonksiyonunun çözüm kümesi parçalı doğrusal bir yol izleyerek esas problemin ( (^ ) çözüm kümesine ulaşır. Algoritmanın sonlu sayıda adımda optimal çözüme ulaştığı gösterilmiştir. Algoritma bilgisayarda programlanmış ve değişik problemler üzerinde denenmiştir. Ayrıca optimizasyon literatüründe en iyi bilinen Barrodale- Phillips simplex algoritması ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NON-INTERIOR PIECEWISE-LINEAR PATHWAYS TO (x SOLUTIONS OF OVERDETERMINED LINEAR SYSTEMS Samir Elhedhli M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Mustafa Ç. Pmar June, 1996 In this thesis, a new characterization of (^ solutions to overdetermined sys tems of linear equations is described based on a simple quadratic penalty func tion, which is used to change the problem into an unconstrained one. Piecewise- linear non-interior pathways to the set of optimal solutions are generated from the minimization of the unconstrained function. It is shown that the entire set of i,y- solutions is obtained from the paths for sufficiently small values of a scalar parameter. As a consequence, a new finite penalty algorithm is given for i.x problems. The algorithm is implemented and exhaustively tested us ing random and function approximation problems. A comparison with the Barrodale- Phillips algorithm is also done. The results indicate that the new algorithm shows promising performance on random (non-function approxima tion) problems.