Flowtime estimation in dynamic job shops
Dinamik atölyelerde akış zamanı tahmini
  1. Tez No: 47997
  2. Yazar: ÇÖMLEKÇİ ABDULLAH
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HAYRETTİN KÖYMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akış Zamanı Tahmini, Teslim Zamanı Belirlenmesi, Benzetim, İş Atölyeleri Çizelgelemesi iv, Flowtime Estimation, Due Date Assignment, Simulation, Job Shop Scheduling
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Akış zamanlan tahmini, altmışlı yıllardan bu yana çizelgeleme literatüründe önemli bir konu olagelmiştir. Geçmiş çalışmalar, genellikle, teslim zamanı belirlenmesi kapsamında konuya eğilmişler ve bütünsel bilgiler kullanarak metodlar önermişlerdir. Bu tezde, iş, atölye ve rota bilgilerini işin operasyonları bazında ayrıştıran yeni bir akış zamanı tahmin metodu önerilmektedir. Önerilen metodun performansı bir benzetim modeli ile ölçülmekte ve diğer varolan metodlarla birçok performans kriterine göre ve birçok deneysel ortamda karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
In the scheduling literature, estimation of job flowtimes has always been an important issue since the late sixties. The previous studies focus on the problem in the context of due date assignment and develop methods using aggregate information in the estimation process. In this study, we propose a new method which utilizes the job, shop and route information on an operational basis. The performance of the proposed method is measured using a simulation model. It is also compared with the existing methods for a wide variety of performance measures under various experimental conditions.