Almanya'daki Türk diasporası firmalarının Alman pazarına yönelik uygulamaları
Practices of Turkish diaspora firms in Germany towards the German market
- Tez No: 480456
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER YURTSEVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Diaspora, Pazarlama, Göç, Türk Diasporası, Diaspora Marketing, Migration, Turkish Diaspora
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, Almanya'daki Türk diasporası firmalarının pazarlama stratejilerini incelemektir. Bu stratejiler incelenirken, özellikle diaspora kavramının temelinde yatan göç kavramı ele alınarak Almanya'da yaşayan Türk diasporasının kurdukları firmalar üzerinde incelemeler yapılmıştır. Bu kapsamda Almanya'daki 43 Türk firma yetkilisine anket uygulanmıştır. Bu anket çalışmasında, bu firmaların bulundukları sektörlerde uyguladıkları pazarlama stratejileri, firmaların Alman pazarında karşılaştıkları sorunlar ele alınmıştır. Sonuç olarak, reklamda sadece broşür kullanımının satışları olumlu yönde etkilediği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the marketing strategies of Turkish diaspora firms in Germany. These strategies are examined within the context of migration which is the basis of diaspora concept. Turkish firms established by Turkish diaspora in Germany are analyzed with this purpose in mind. 43 firms in Germany have been chosen and sent questionnaire forms. This survey study has investigated the marketing strategies used in their sectors and problems faced by these firms in German market . It has been found that only brochure use in advertising has a positive effect on sales.