Iğdır Üniversitesi çalışanlarının performansını etkileyen faktörlerin parametrik ve non-parametrik testler ile irdelenmesi
Examining factors that affect Iğdır University staff's performance with parametric and non-parametric tests
  1. Tez No: 480635
  2. Yazar: EROL AKYILDIRIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAZIM KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Parametrik, Non-Parametrik, Regresyon, Korelasyon, t- testi, Parametric, Non-Parametric, Regression, correlation, t- test
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Iğdır Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Günümüzde bilimsel araştırmalar için kullanılan araç ve gereçlerin sahip olduğu ileri teknoloji yanında, kullanılan araştırma teknikleri de büyük önem arz etmektedir. Aslında araştırmalarda kullanılan tekniklerdeki hatanın ileri teknolojiye sahip araç ve gereçlerle giderilemeyeceği malumdur. Onun için araştırma yöntemleri, araç ve gereçlerden daha önemli olmaktadır. Maalesef araştırmalarda kullanılan teknolojinin zaman ve imkân açısından sağladığı büyük kolaylıklar yüzünden de yöntem konusu ihmal edilebilmektedir. Bu yüzden böyle bir çalışma yapmayı pek lüzumlu görerek, idari personel üzerinde parametrik ya da non-parametrik istatistik testleri bizzat uygulamış olarak, ayrıca üniversitedeki idari konulara ışık tutulması amaçlanmıştır. Gerek araştırmacıların gerekse yükseköğretim ile ilgili otoritenin faydalanması açısından da bu araştırma yararlı olabilir. Analiz sonuçları ile ilgili olarak verilen tablolar da detaylı olarak sunuldu ve böylece hangi yöntemin niçin kullanıldığı açık olarak gösterilmiş oldu. Burada çalışanların performansını etkileyen hususların genellikle cinsiyete göre farklılık göstermediği anlaşılmıştır. Çalışanların yaş ve görevlerine göre de farklılıklar olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
Today, besides advanced technology, which is used for scientific research tools, research techniques are very important. In fact, it is known that the error used in research techniques cannot be overcome with with high-tech equipments and devices. For this reason, the methods used in the research are more important than the tools and equipment. Unfortunately, methodology can be neglected because of the great facilities provided by the technology used in researches in terms of time and opportunities. This is why it is highly desirable to conduct such a study and it is aimed to shed light on the administrative issues in the university, as well as the parametric or non-parametric statistical tests on the administrative staff themselves. This research may also be useful in terms of both researchers and the authority of higher education authorities. The tables on the results of the analysis are also presented in detail, by this way it is showed clearly which method and why it was used. It has been understood that the factors that affect the performance of the employees here do not generally vary by sex. It is seen that there are differences according to age and the duties of the employees.