Digitalisation, new generation technologies and their effects on finance
Dijitalleşme, yeni nesil teknolojiler ve finans üzerine etkileri
- Tez No: 481162
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AŞKIN DEMİRAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Bilim ve Teknoloji, İşletme, Banking, Science and Technology, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Finansal Teknoloji, Dijitalleşme, Sektörel Teknoloji, Korelasyon Analizi, Finans, Correlation Analysis, Digitalisation, Technology, Finance, Sectoral Technology, Financial Technologies
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Teknoloji kullanımı teknoloji gelişimiyle beraber orantılı olarak artmaktadır. Bu çalışmada finansal teknolojilerin ve dijitalleşmenin yeni nesil teknolojilerle olan etkileşimi ile birlikte şimdiki ve gelecekteki etkileri belirtilmektedir. Dijitalleşme ve yeni nesil teknolojilerin gerçek dünyada hangi anlamlar ifade ettiği açıklanmaktadır. Bununla beraber bu teknolojilerin dünyayı değiştirici etkileri savunulmaktadır. Bu tez çalışmasında finansal teknolojilerin hangi alanlara uzandığı ve nasıl etkilerde bulunduğu ön plana çıkarılmakla beraber gelecekte nasıl bir işleyişe hakim olacağı öngörülmektedir. Sektörde yarattığı değişiklikler ve hangi alanlarda nasıl yenilikler getirdiği gözler önüne serilmektedir. Bunlarla beraber istatistiksel çalışmalar ile finansal analizler yapılmakta ve sonuçlar ortaya konmaktadır. Bu sonuçlar rapor olarak sunulduğunda finansal teknolojilerin ülke bazında nasıl etkiler oluşturduğunu göstermektedir. Sonuç olarak dijitalleşmenin ve yeni nesil teknolojilerin finans üzerindeki etkileri ortaya konmaktadır.
Özet (Çeviri)
Technology usage is increasing day by day as development of the technology is increasing. The aim of this thesis is to investigate and identify the present and future effects of digitalisation and financial technologies which are improved by new generation technologies. In addition the term of digitalisation and new generation technologies are presented. These technologies highlight the world-wide competitive game changer effects, but differ from sectoral constructions. The thesis then identifies the uses of financial technologies, and further outlines the structure of financial technologies and services in sectors. In detailed sections of the thesis provide an overview of sectors which are dominated by new generation technologies, including production channel, distribution channel and social and personal channel with well-defined properties. Moreover, detailed sections reveal the statistical calculations, which draws numbers of the cash flow and customer analytics by banking terms according to countries balance sheets and customer reported graphs. Here, comparison of countries is highlighted according to years and terms, and customer reports which answer the big argument of digitalisation. The thesis argues that digitalisation and new generation technologies affect the finance and countries in terms of economic and global conditions in positively. As a result, statistical calculations outline the importance of the digitalisation and new generation technologies on finance.