Rusya Federasyonu'nda İslam Hukuku alanında yapılan akademik çalışmalar
The academic works done in Russian Federation, in the field of Islamic Jurisprudence
  1. Tez No: 481469
  2. Yazar: ALİM BOTASHEV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İslam Hukuku, Tezler, Makaleler, Sempozyum bildirisi, İslamic law, Theses, Articles, Symposium Communigues
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 218
Özet
Rusya Federasyonu'nda İslam Hukuku Alanında Yapılan Akademik Çalışmalar Rusya Federasyonu milyonlarca Müslümanın yaşadığı bir ülkedir. Dolaysıyla sosyolojik ve entelektüel saiklerle Müslüman ve oryantalist akademisyen ve araştırmacılar İslam ve hukuku ile ilgili birçok çalışma yapmışlardır. Bu çalışmamızda, İslam Hukuku ile ilgili akademik tezler, makaleler ve sempozyum bildirilerinden oluşan bilimsel çalışmaları tespit etmeye çalıştık. Bizzat kendilerine ulaşabildiklerimizi kısaca tanıtarak içerikleri, özellikleri, türleri vb. açılardan tanıtmaya çalıştık. Yalnız bilgilerine ulaşabildiklerimizi, çalışmanın ismi, müellifi, yayınlandığı dergi ile yayım yer ve tarihi gibi bibliyografik bilgi vermekle yetindik. Araştırmamızda ulaştığımız sonuçlardan biri şu ki, İslam Hukukunun değişik konularında olmak üzere çok sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır. Bunların çoğunluğu üniversiteler bünyesinde olmak üzeretoplam 31 adet tez, 220 makale ve 24 sempozyum bildiresinden ibarettir.
Özet (Çeviri)
The Academic Works Done in Russian Federation, in the field of Islamic Jurisprudence. Russian Federation is homeland for millions of Muslims. Because of the social and intellectual motives Muslim and orientalist academicians and researchers have done several works concerning Islam and Jurisprudence. Through this work we have tried to determine the academic works consisting theses, articles and Symposium communiques about Islamic Jurisprudence. We tried to introduce all the works to which we had personally access, according to their contents, properties, genres etc. We gave information about the Name, author, publishing journal, place and date of the publication of just those works to whom we had access. Through our research one of the conclusions we have come up with is that, several academic works has been done on different topics of Islamic Jurisprudence. In which most of the works are organized by universities, consisting 31 theses, 219 articles, 24 Symposium Communiques.