Ses algılama yöntemi ile tek kullanımlık anahtar (one time pad) üretimi
Generation of one time pad using speech recognition system
- Tez No: 483746
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KÖKSAL MUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: disposable key production, Speech Recognition, Cryptology
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Tek kullanımlık şifreler rastgele anahtarla üretildiği zaman mükemmel güvenlik sağlarlar. Anahtarın ele geçirilmesi için gereken işlem gücü, bütün anahtarları denemekten daha az değildir. Bunun yanında şifrelenecek metinle aynı uzunluktaki bir anahtarı güvenli şekilde saklamanın, düz metni sağlamayla aynı iş gücüne karşılık geldiği için bahsedilen şekliyle kullanılmamaktadır. Yani, anahtarı güvenli şekilde saklamakla düz metni güvenli şekilde saklamak arasında fark olmadığı için tam güvenlik sağlamasına rağmen kullanılmamaktadır. Bu sebeple, modern kriptoloji teknikleri temel olarak kısa anahtarlarla, uzun, rastgele gözüken (sözde rastgele - pseudo random) bit dizileri üreterek güvenli şifreleme algoritmaları oluşturarak saklanması gereken anahtar boyutunu mümkün olduğunca küçültebilme problemiyle ilgilenirler. Bu çalışmada amaç küçük anahtarla üretilmeye çalışılan sözde rastgele bit dizisini, ses tanıma sistemi kullanılarak uzun cümlelerle oluşturmaktır. Tanımlanan algoritmanın detaylı tanımı ve performans analiz değerlendirilmesi de yapılmıştır. Visual Studio 2015 programı ortamında C# dili kullanarak algoritma için tanıtım programı hazırlanmıştır. Anahtar Kelimler: Tek Kullanımlık Anahtar Üretimi, Ses Tanıma Yöntemi, Kriptoloji
Özet (Çeviri)
When disposable generated with a random key they provides excellent security, It's not less than trying all the keys. The processing power required to seize the key besides that, keep a key in the same length as the text to be encrypted security, providing solid text with the same job power it is not used as mentioned because it corresponds. It means no difference is used there between keeping the key secure despite providing full security therefore modern cryptography techniques are mainly based on short keys, and long, random (So-called random - pseudo random) Bit arrays to create secure encryption algorithms Key size to store as much as possible They are interested in the problem of diminishing. The purpose of the this study is production of small-key and Running pseudo-random bit sequence, Using voice recognition system to create long sentences. Defined the detailed description of the algorithm and performance analysis evaluation has been done. Program has been prepared. In the Visual Studio 2015 program environment and Using C# language for Introduction to algorithm.