Sodyum dietilditiyokarbamat ve oksalat ligantlarının Co(II), Ni(II), Cu(II), Zn(II), Cd(II) ve Mn(II) komplekslerinin sentezi ve elektriksel özelliklerinin incelenmesi
The synthesis of Co(II), Ni(II), Cu(II), Zn(II), Cd(II) and Mn(II) complexes with sodium diethyldithiocarbamate and oxalate and investigation of their electrical properties
- Tez No: 484279
- Danışmanlar: PROF. DR. CİHAN ALKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Metal Kompleksleri, Katı Hal İletkenliği, Dielektrik, Metal Complexes, Solid State Conductivity, Dielectric
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Anorganik Kimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada sodyum dietilditiyokarbamat (NADDK) ve Oksalat (Ox), ligandları kullanılarak, Co(II) , Ni(II) , Cu(II) , Zn(II) , Cd(II) ve Mn(III) metal kompleksleri sentezlendi. Bu metal kompleks bileşiklerin ve ligandların kimyasal yapıları; infrared ve UV ile aydınlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda sentezlenen komplekslerin tetrahedral ve bozulmuş tetrahedral geometrik yapıya sahip olabileceği literatüre göre öngörüldü. Ligandların dielektrik sabiti, dielektrik kayıp ve iletkenlik değerleri incelendi. Genel olarak komplekslerin dielektrik özellikleri birbirine yakınlık gösterdiği görüldü.
Özet (Çeviri)
In this study, complexes of Co(II), Ni(II), Cu(II), Zn(II), Cd(II) and Mn(II) have been synthesized by using diethydithiocarbamate (NADDK) and oxalate (Ox) ligands. The geometries of the complexes have been established by of IR and UV spectroscopies. It is predicted according to the literature that the synthesized complexes may have tetrahedral and distorted tetrahedral geometric structure as a result of the studies made. Dielectric constant, dielectric loss and conductivity values of the ligands were investigated. In general, the dielectric properties of the complexes were close to each other.