'Güzel sanatlar liseleri batı müziği koro derslerinde koro tınısı elde etmede kullanılan yöntemlerin değerlendirilmesi'
'Evaluation of the methods used in producing timbre in western music choir lesson of fine arts high schools'
- Tez No: 485753
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EMEL FUNDA TÜRKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Koro Tınısı, Koro Dersleri, Güzel Sanatlar Liseleri, Timbre, Choir Lessons, High School of Fine Arts
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Araştırma, Güzel Sanatlar Liseleri Batı Müziği Koro Derslerinde Koro Tınısı Elde Etmede Kullanılan Yöntemlerin Değerlendirilmesi' ne yönelik bir çalışmadır. Çalışmada, Güzel Sanatlar Liselerinde Batı Müziği Koro Dersine girmekte olan eğitimcilerin tını elde etmek amacıyla kullanılabileceği düşünülen yöntemleri kullanıp kullanmadıkları ve ne sıklıkta kullandıklarına yönelik sorular sorulmuş ve bu yöntemlerin kullanılma durumu sorgulanmıştır. Bu araştırmanın amacı, Güzel Sanatlar Liselerinde verilmekte olan Batı Müziği Koro Derslerinde koro tınısı elde etmeye yönelik kullanılması beklenen yöntem ve tekniklerin kullanılıp kullanılmadığının tespit edilerek, bu yöntemlerin tanınmasını, ilgi uyandırmasını ve kullanılmaya başlanmasını teşvik etmektir. Araştırmada, tını elde etmeye yönelik yöntemlerin yaygın olmadığı ve yeterince kullanılmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The research is a study on the evaluation of the methods used in obtaining timbre in choir lessons regarding Europian music at high schools of fine art. Throughout the research educationalists attending choir lessons regarding western music at high schools of fine art have been asked whether they successfully applied the presented methods or not and if so how often they use it and the status at which they are used. The aim of this research is to identify if the methods and techniques aimed for obtaining timbre in choir lessons regarding Europian music at high schools of fine art are being used or not and to encourage implementation of these methods. It has been concluded that the methods used in obtaining timbre in choir lessons is not used widely and sufficiently.