Girişimcilerin melek finansman ve risk sermayesi finansman tekniklerine ilişkin bilgi ve farkındalıklarının belirlenmesi: Afyonkarahisar ve Uşak illeri üzerine bir araştırma
Determination of information and awareness entrepreneur's angel fi̇nance and venture capital related to financing techniques: A research on Afyonkarahisar and Uşak provincies
- Tez No: 485754
- Danışmanlar: PROF. DR. TUĞRUL KANDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimci, Risk Sermayesi, Melek Finansman, Entrepreneur, Venture Capital, Angel Finance
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 189
Özet
Ekonomik sisteme işlerlik kazandırmak amacıyla, alternatif finansman yöntemleri olarak geliştirilen risk sermayesi ve melek finansman yöntemlerinin temel alındığı bu çalışmada, girişimci ve girişimcilikle ilgili temel konuların yanı sıra risk sermayesi ve melek finansman yöntemleri bu çalışmanın ana değişkenleri olmuştur. Çalışmanın temel amacı, girişimcilerin bu yöntemlere olan bilgi ve farkındalık seviyelerini tespit etmektir. Bu amaca istinaden Afyonkarahisar ve Uşak illerinde öne çıkan sektörlerde faaliyette bulunan toplam 178 işletmeye uygulanan anket sonucunda elde edilen verilere göre analizler yapılmıştır. Bağımsız örneklem t-testi ve tek yönlü varyans analizinin yapıldığı çalışmanın sonuçlarına göre girişimcilerin bu yöntemlere olan bilgi ve farkındalık düzeylerinin düşük seviyede olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
To bring economic system operability, venture capital and angel financing which are developed as of alternative financing methods based on this study, the methods of venture capital and angel financing are the main variables along the entrepreneur and entrepreneurship. The main goal of this study is determining the entrepreneurs' level of knowledge and awareness for these methods. The analyzes are made based on the result of surveys including one hundred seventy eight businesses totally in which are prominently sectors operating in Afyonkarahisar and Uşak. According to the results of independent samples t-test and one-way analysis of variance, it is concluded that the level of entrepreneurs' knowledge and awareness is low.