Türkiye'de siyasal parti liderlerinin 'Twitter' kullanma biçimleri üzerine bir inceleme: AKP-CHP-MHP-HDP örnekleri
An examination on the forms of 'Twitter' uses of political party leaders i̇n Turkey: samples of AKP-CHP-MHP-HDP
  1. Tez No: 486169
  2. Yazar: ÖVÜNÇ YANLIÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞE FULYA ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, iletişim, siyasal iletişim, siyasi parti, genel seçim, Social media, communication, political communication, political party, general election
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışma Türkiye'de siyasal parti liderlerinin sosyal medya“twitter”kullanma biçimleri üzerine bir inceleme, AKP, CHP, MHP ve HDP örnekleri araştırması kapsamında kullanılan nicel incelemeler üzerine bir değerlendirme içermektedir. Çalışmada, sosyal medya ortamlarından Twitter da Türkiye'de siyasi parti liderlerinin 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Twitter kullanma biçimleri incelenmektedir. Bu amaçla Twitter da resmi hesaplar incelenmek üzere nicel içerik çözümlemesi yapılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde araştırmanın amacı, önemi, varsayımları, yöntemi, evreni, örneklemi incelenmiş, açıklanmaya çalışılmış, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri ele alınmış AKP, CHP, MHP ve HDP liderlerinin seçim süresinde Twitter paylaşımları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study includes an examination on the forms of“Twitter”uses of political party leaders in Turkey and an evaluation on the qualitative and quantitative investigations used within the study samples of, AKP, CHP, MHP and HDP. In the study, twitter posts on social media platforms used by the political party and their leaders during elections of 7th of June and 1st of November 2015 are investigated. For this purpose, qualitative and quantitative content analyses were carried out to investigate the official accounts on Twitter. In the third section of the study, purpose, significance, method, population and sample of the study were investigated and attempted to be explained. In the fourth section, general elections of 7th of June and 1st of November 2015 were taken into account and Twitter posts of AKP, CHP, MHP and HDP during the election period were investigated.