Ak Partinin muhafazakâr demokrat kimliği: Twitter örneği üzerinden 15 Temmuz 2016 kalkışması
The conservative democrate identity of The Ak Party: July 15, 2016 from the twitter example
  1. Tez No: 576643
  2. Yazar: HANDAN ANKARALI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN HÜSEYİN AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Ak Parti, Halkla İlişkiler, Muhafazakâr Demokrasi, Sosyal Medya, AK Party, Public Relations, Conservative Democracy, Social Media
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Fransız İhtilali ve sonrasında Avrupa'da yaşananlar, muhafazakâr düşüncenin sistemli bir şekilde ortaya çıkmasını sağlamıştır. Çağın değişim süreçlerine bağlı olarak muhafazakâr düşünce, toplumların sosyal ve psikolojik değerlerine, ekonomik ve siyasal yapısına göre de bir şekil almıştır. Siyasal olaraksa muhafazakâr düşünce, siyasette sağ partiler tarafından savunulmaktadır. Türkiye'de yaygın biçimde merkez sağda yer alan partilerin söylemi muhafazakâr temelde biçimlenmiştir. Genellikle milli iradeye ve millete, inançlara ve geleneklere vurgu yapan bu politik söylem her zaman Türkiye de etkili ve başarılı olmuştur. Ak Parti, Türkiye'de Siyasal İslam'ı temsil eden Milli Görüş çizgisinden gelmesine rağmen kendine seçtiği Muhafazakâr Demokrat kimliğiyle Milli Görüş çizgisiyle arasına mesafe koyduğunu ve rejimin temel ilkeleriyle uzlaşı yolunu seçtiğini dile getirmektedir. Kullanıcılara iletişim, etkileşim ve sosyalleşme sağlayan sınırsız bir platform olan sosyal medya, her çeşit bilginin, farklı dünya görüşlerinin, düşüncelerin, deneyimlerin paylaşılmasına imkân sağlayan web tabanlı bir hizmettir. Siyasal partiler; amaç, hizmet ve hedefleriyle ilgili bilgilerin istedikleri kadarını geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak, çoklu ortam desteğini kullanmak suretiyle internet üzerinden geniş kitlelere derinlemesine sunma imkânına sahip oldukları bu platformları kullanmaktadırlar. Halka ulaşma sürecini zaman ve mekândan soyutlayan internet ortamı, kurumların farklı ülkelerde bulunan hedef kitlelere ulaşmasına imkân vermektedir. Twitter ve diğer sosyal medya araçları 15 Temmuz 2016 kalkışma günü, örgütleyen ve birleştiren güç olduğu açık olarak görülmektedir. Olayın yaşandığı gün siyasi liderlerin sosyal medya araçlarıyla attığı mesajlar, olay yerinde insanların canlı yayın yaparak birbirlerini bilgilendirmesi, insanların sürekli iletişimi kurarak örgütlenmesi sayesinde darbe girişimi kısa sürede bastırılmıştır. Siyasilerin ve halkın iletişiminin kopmamış olması pozitif bir algı oluşturmayı başarmıştır. Özellikle 15 Temmuz'da sosyal medyanın gücünü bir kere fark eden Ak Parti sosyal medya ağlarını daha etkin kullanmaya başlamıştır. Ak Parti günümüzde sosyal medya yoluyla siyasi reklamın yanında muhafazakâr düşünceyi yaymak için bu platformlardan büyük ölçüde yararlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The French Revolution and the aftermath of the revolution in Europe, the emergence of the concept of conservative thought of conservative thought has been systematically shaped. The conservative thought that came through living the change it faced in our era of concept took shape according to the social and psychological values and economic and political structure of the society in which it emerged, although it had common denominators. As the conservative political thought, it has been widely rhetoric of center-right parties located in Turkey. Usually national will and nation, I say that this political emphasis on faith and tradition to always communicate to Turkey as effective and successful interaction and socialization of social media with a limitless platform that provides the information of all kinds, different world-views, the ideas, the sharing of experiences allow is a web-based service. Political parties; they have used these platforms where they have the opportunity to provide as much information as they want about their goals, services and targets beyond the traditional methods and to provide them in-depth to the broad masses through the use of multimedia support. The internet environment, which abstracts the public access process from time and space, allows institutions to reach target audiences in different countries. Particularly on July 15, Ak Party realized the power of social media once and started to use social media networks more effectively. Although the AK Party has stated that it is a conservative party, it is using these platforms with great success in order to spread the conservative thought besides the political advertisement which makes the best use of social media today.