The role of innovation management in change management: an empirical study in the public universities in the Erbil city
Değişim yönetiminde yenilik yönetiminin etkisi: Erbil'deki bir devlet üniversitesinde lerinde ampririk bir çalışma
  1. Tez No: 486314
  2. Yazar: NARMEN WALI ALI ALI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULVAHAP BAYDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yenilik Yönetimi, Yenilikçi Çevre, Akıcılık, Esneklik, Özgünlük, Risk ve Mücadele, Değişim Yönetimi ve Entellektüel Uyarım, Innovation Management, Innovative Environment, Fluency, Flexibility, Originality, Risk and Challenge, Change Management, and Intellectual Stimulation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Çalışmanın amacı, inovasyon yönetimini ve Erbil'deki devlet üniversitelerinin değişim yönetimindeki rolünü öğretim üyelerinin bakış açılarından tespit etmektir. Araştırmacı betimsel yöntem İtnokiz kullanılarak çalışma örnekleri, Salahaddin Üniversitesi (Salahaddin University) Erbil Tıb Üniversitesi (Erbil medical university) ve Erbil Politeknik Üniversitesi (Erbil polytechnic university) olmak üzere üç kamu üniversitesinde (149) öğretim üyesini kapsıyor esas alınmıştır oluşturulmuştur. Çalışmanın amaçlarını gerçekleştirmek için araştırmacı, ilişkinin doğası ve inovasyon yönetimi ile değişim yönetimi arasındaki etkileşim üzerine odaklanarak, problemin çeşitli sorularını inceleyerek sınıflandırma yapılmıştır. Bu nedenle, çalışma için kavramsal bir model tasarlanmış ve daha sonra Hipotezleri test edilmiş ve çeşitli istatistiksel testlere son verildi. Bulgular, çalışma, yenilik yönetimi ile boyutları arasındaki olumlu anlamlı ilişkiyi yani; (akıcılık, esneklik, orijinallik, sorunlara duyarlılık, risk ve pozitıf) kamu yönetimi üniversitelerinde değişim yönetimi, değişim yönetimiyle en yüksek pozitif korelasyon elde edildi. Fakat akıcılık, değişim yönetimi en zayıf korelasyona sahip Olduğu tespit edılmıştir. Ayrıca, regresyon analiz sonuçları istatistiksel olarak inovasyon yönetiminin ve tüm boyutlarının değişim yönetiminde önemli etkilerinin olduğunu, ancak yön, risk ve meydan okumanın yüksek etkilerini gösterirken, daha düşük olan inovasyon boyutları arasında akıcılık olduğunu göstermektedir. Sonuçlar, aslında, inovasyon yönetimi ve boyutlarının değişim yönetiminde dinamik bir rol oynadığını ortaya Çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of the study is to identifying innovation management and its role in change management of public universities in Erbil from their faculty member's points of view. The researcher conducted descriptive method analysis and the study samples involve of the (149) faculty members in three public universities as salahaddin university, Erbil medical university, and Erbil polytechnic university. To achieve the purposes of the study, the researcher organized the study's problem, over examining several questions, concentrated on the nature of the relationship and influence between innovation management and change management. Therefore, a conceptual model designed for the study, and then shaped the study hypotheses to test, and they endangered to various statistical tests. Findings, the study found the positive significant relationship between innovation management and its dimensions namely; (fluency, flexibility, originality, sensitivity to problems, risk and challenge, and maintaining the direction) in the public universities change management, while, maintaining the direction achieved the highest positive correlation with change management. But, fluency has the weakest correlation with change management. Moreover, the regression analysis results demonstrate that statistically there are significant effects of innovation management and all its dimensions in the change management, but the high effects of the maintaining the direction, risk, and challenge, while the lower one was fluency between dimensions of innovation management. Then, the conclusions specify that actually, innovation management and its dimensions play a dynamic role in the change management.