Managing investment risk in regional development (Erbil as a case study)
Bölgesal kalkınmada yatırım riskinin yönetimi (Erbilde bir uygulama çalışması
  1. Tez No: 486321
  2. Yazar: ARDALAN YOUSIF MOHAMMED MOHAMMED
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAVUZ TÜRKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Risk, Investment, Investment risk, Management, Foreign Direct Investment
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Bu araştırma teorik çerçeve ve arazi çalışmasını içeren üç bölümden oluşmaktadır; çalışmada Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları (DYY) kavramı, çeşitli formlara, çeşitli açıklayıcı teorilere ve bunların etkilerine değinilerek tanımlanmaktadır. Bu araştırmada bir araştırmacı planı takip edilmektedir. Ayrıca, bölgesel düzey kavramları ve küresel ekonomideki yeri ve gelişimi ele alınmakta ve daha sonra bazı ülkelerde ki örnek çalışmalardan yararlanılarak DYY hakkında önemli teoriler araştırılmaktadır. Daha fazla bilgi için riskler ve risklerin oluşum şekilleri ifade edilmiştir. Öncelikle, riskler araştırılmış, Erbil şehrinde Doğrundan Yabancı Sermaye Yatırımlarını (DYY) etkileyen risk türleri incelenmiştir. Daha sonra Erbil'de ki yatırımların boyutu ve gelişim kabiliyeti hakkında bazı verilerden yararlanılmıştır. Uygulama çalışmasında geliştirilen hipotezler test edilmiş ve çalışmada şu iki yaklaşım ele alınmıştır: Erbil'de DYY'nin gerçekliğini incelemek için önce literatürde yer alan bilgiler ve referanslar, diğer ülkelerle kıyaslamalar, yasalar ve yasama metinleri, özel Irak Yatırım Kanunu ve Kürdistan Bölgesi için yatırım kanunu ve uluslararası yatırım kanunları arasındaki farklılık ve benzerliklerin karşılaştırılması teorik olarak araştırılmıştır. Son olarak Erbil'de yer alan özel ve kamu sektörlerindeki yatırımcılara yönelik anket soruları yöneltilmiştir. Sayfa Sayısı: Yatırım, Yatırım riski, Yönetim, Doğrudan Yabancı Yatırım
Özet (Çeviri)
This research is located in the three chapters cover the theoretical framework and field study, we are described the (FDI) and reality by defining its concept, also touching for its various forms, as you will learn about the various explanatory theories him and their implications in the study, which will be followed up by a researcher plan. Also, we address the concepts of regional level and its place in the global economy and development, and then try to use some examples of previous studies in some countries and also, I try to know more important theories about (FDI). For more inform I will try to know the risks and forms of risks. Firstly, I look for the risks, so the kinds of risks that threaten (FDI), I will try to search for FDI in Erbil city. So, I look for (Iraqi law & KRG law for (FDI). Then I use some info about the size of investments in Erbil and his ability to development. The field study aimed to test the hypotheses developed by a researcher and in the study relied on two approaches are: (The theoretical method to study the reality of FDI in Erbil, first through the information recorded in the literature and references and comparisons with other countries, and Comparison in the differences and similarities between the legal and legislative texts, private Iraqi investment law and investment law for the Kurdistan Region and international investment laws. finally Using a questionnaire developed by between each of the owners of the investment business in the private and public sectors in Erbil.