Accounting system and financial for insurance companies (Case study in the Kurdistan Regional Iraq)
Sigorta şirketlerinin muhasebe ve finansal sistemi (Irak Kürdistan Bölgesi'nde vaka çalışması)
- Tez No: 486322
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAİT PATIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe Sistemi, Sigorta şirketleri, FinansalYapı, Muhasebe, Accounting system, Insurance companies, work financial, Accounting
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada, "Sigorta Şirketleri İçin Muhasebe ve finansal Sisteminin önemi ele alınarak değerlendirilmiştir. Bu amaç için bir anket yapılmıştır.Anket, basit tesadüfi örneklem yöntemi ile şirket müdür ve yardımcılarının katıldığı 111 kişiden oluşmaktadır. Anket sonunda, Muhasebe ve finansal sistemin sigorta şirketleri ile olan ilişkisini ve etkisini elde etmeye çalıştık. Anket verileri (SPSS) paket programı kullanarak analiz edilmiştir. Tezin ana hedefleri aşağıdaki şekilde tasvir edilebilir: • Sigorta şirketleri için muhasebe sisteminin niteliğini ortaya çıkarma, • Muhasebe ve sigorta kavramını açıklama, • Sigorta şirketleri için finansal işlemlerinin önemini açıklama ve ilişkiyi ortaya çıkarma. Değerlendirme sonunda elde edilen en önemli sonuçları şu şekilde açıklanabilir: 1. Muhasebe ve finansman sistemleri ile sigorta şirketleri arasında pozitif bir ilişki çıkmıştır, 2. Sigorta şirketleri ile muhasebe ve finansman arasındaki ilgileşim önemli çıkmıştır. Ama,Sigorta şirketleri ile muhasebe sistemi arasındaki ilgileşimzayıf çıkmıştır. 3. Finansal sitemi sigorta şirketleri üzerinde en çok etkisi olan faktördür.
Özet (Çeviri)
This study aim sat identifying the Accounting and financial system for insurance companies on three dimensions encompasses“Accounting system for insurance companies, financial for insurance companies and insurance companies”. In order to achieve this purpose, the targeted population size for the study is 111 employees who were selected on random basis who were suitable for the purpose of analyzing. We tried to recognize relationship and impact of the accounting system and financial on insurance companies. Then, analyzing the result of questionnaire by using (SPSS), and the observation methods to collect information and data in the aim to address the issue. The dissertation's main objectives can be illustrated as follows: • Understanding the nature of the accounting system for insurance companies. • Identification of the concept accounting and insurance. • Financial Process of insurance companies The most important outcomes of the dissertation can be explained as the following: 1. The results of this study show (according to the Person correlation value) that the Financial for insurance companies accomplished the highest positive with the correlation with insurance as the value correlation between them is equal. 2. The correlation between Insurance and Financial for insurance companies is significant. The correlation between Insurance and Accounting system for insurance companies is not significant. 3. Further, Financial for insurance companies has the highest impact on insurance. On the other hand Accounting system for insurance companies has the weakest impact on insurance.