KOBİ'ler için konsolide finansal tabloların hazırlanması: Hizmet sektörü örneği
Preparing of consolidated financial tables for SME's: Service industry example
- Tez No: 486461
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ERDAL ÖZKOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: KOBİ, Konsolidasyon, Konsolide Finansal Tablolar, TFRS, SME, Consolidation, Consolidated Financial Statements, IFRS
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
KOBİ'ler sadece ekonomik hayatta değil sosyal hayatta da geniş bir yer tutmaktadır. İstihdam yaratmada ve bunu sürdürmede başarılı olma arzuları, cesaretli adımları ve yatırım yapma istekleriyle ekonomiye katma değer yaratmaktadırlar. KOBİ'ler istihdamın ve üretimin önemli bir kısmını karşılamakta ve ekonomide önemli bir yer tutmaktadır. Tüm dünyada ülkeler, ekonomilerinin dinamiğini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesine yönelik politika ve programlar geliştirmektedir. Konsolide finansal tablolar, grup şirketlerinin her birinin varlıklarının, borçlarının, gelirlerinin, giderlerinin özkaynaklarının ana ortaklık adı verilen ortaklık çatısı altında birleştirildiği ve tek bir işletmeye ait finansal tablo gibi sunulduğu finansal tablolardır. Grup şirketlerde finansal tabloların konsolidasyonu ile ilgili tarafların grup hakkında doğru bilgi alması sağlanır. Bu çalışmada KOBİ tanımı ve finansal tabloların konsolidasyonu teorik olarak açıklanacak ve 2015 yılına ait bir örnekle uygulaması yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
SMEs have an important role in economic life as in social life. They bring a value for economy with their desire to invest and create employment area and for their courageous steps to maintain these desires. SMEs have an important place in the economy and to meet a significant portion of employment and production. All over the world countries are developing policies and programs to support SMEs make up the dynamics of the economy. The consolidated financial statements, group companies of each of the assets, debts, incomes, expenses are combined under the umbrella of the partnership the parent name of equity and financial statements that are presented as the financial statements of a single business. To receive accurate information about the group of interested parties with the consolidation of the financial statements of the Group companies is provided. This study will be described in theoretical consolidation of the financial statements of the SME definition and application will be made an example of in 2015.