Rheological properties of using geopolymer for grouting
Enjeksiyon için geopolimerin kullanımının rolüsel özellikleri
- Tez No: 490055
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAMZA GÜLLÜ, PROF. DR. ABDULKADİR ÇEVİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: jeopolimer harç, alkali aktivatör (NaOH + Na2SiO3), uçucu kül, silis dumanı, çimento esaslı enjeksiyon, suni jeopolimer ince agrega, reolojik davranış, geopolymer grout, alkaline activator (NaOH+Na2SiO3), fly ash, silica fume, cement-based grout, artificial geopolymer fine aggregate, rheological behavior
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışma, jepolimer enjeksıyonunun reolojik özelliklerini sunar uçucu kül (FA) ve silika füm (SF) sodyum hidroksıt ve sodium silikat (NaOH-Na2S2O3) ile active ekilir. Farklı su ve bağleyıcı oranlerı kullanılarak w/b (0.75, 1.0, 1.25, 1.5). Çimento bazlı enjeksıyon yanı polimer enjeksıyon karışmının (uçucu kül ve çimento-agrega ) kesme oran karışılaştırması verilmiş. genleşen (kesme kalınlaşması) çimento esaslı harç karışımları gözlenmiştir ise geopolymer harç karışımlarının mukabil reolojik davranışlar (yani, psödoplastik (keserek inceltme), genleşen (kesme kalınlaşması), Bingham için, gözlemledik ( FA) ve çoğu karışımda (GA) ile çimento esaslı harç. ve sonuçların yerli çimento (% 100 PC) ile karşılaştırılmasıyla,% 30 SF ve % 40 SF kombinasyonları ile jeopolimer enjeksiyonunun çoğunlukla w/b için yerli çimentonun tepkilerine yakın olarak elde edildiği gözlenmiştir. Öte yandan, uçucu kül ve jeopolimer agrega oranlarının% 30'u, tüm w/b için yerli çimento enjeksiyonunun yanıtlarına en yakın hale gelmiş gibi gözükmektedir.
Özet (Çeviri)
This study presents the rheological properties of using geopolymer for grouting ,by activating both fly ash (FA) and silica fume (SF) with sodium hydroxide (NaOH) and sodium silicate (Na2SiO3), the rheological behavior of geopolymer grout mixtures that have been given for shear stress versus shear rate curves compared with cement-based grout with fly ash(FA) and cement-based grout with artificial geopolymer fine aggregate(GA). By using different water to binder ratio w/b (0.75, 1.0, 1.25, 1.5). Since the corresponding rheological behaviors (i.e., pseudoplastic (shear-thinning), dilatant (shear-thickening), Bingham) of geopolymer grout mixtures have observed , while the dilatant (shear-thickening) have been observed for cement-based grout mixtures with (FA) and cement-based grout with (GA) in most mixtures. and through comparison of results with the native cement (100%pc) was observed that the geopolymer grout with the combinations of 30%SF and 40%SF are mostly obtained close to the responses of native cement for all w/b. On the other hand, the 30% rates of fly ash and geopolymer aggregate seem to become the most close to the responses of native cement grout for all w/b.