Avrupa ülkelerine yapılan göç bağlamında siyasallaşma: Kulu ve Cihanbeyli örnekleri
Politicization in the context of migration to European countries: Examples of Kulu and Cihanbeyli
  1. Tez No: 490737
  2. Yazar: HACI ÇEVİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEREM ALTIPARMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Kurds of Central Anatolia, Migration, Politicization, Political Socialization, Ethnic Identity, Culture
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 268
Özet
Bu çalışma, Orta Anadolu Bölgesine uzun yıllar önce yerleşmiş olan Kürt topluluklarının, Avrupa ülkelerine gerçekleştirdikleri işçi göçleri bağlamında yaşadıkları etnik kimliksel siyasallaşma ile ilgilidir. Orta Anadolu Kürtleri 13. Yüzyıla kadar götürülebilen tarihsel göçlerinin yanında 1960'lı yıllardan itibaren yoğun bir şekilde Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göç etmektedirler. Göç sosyolojik bir olgu olarak, maruz kalan toplulukları kökten bir değişime uğratmaktadır. Orta Anadolu'da yaşayan Kürt toplulukları da hem uzun yıllara dayanan tarihsel göçleri hem de 1960'lı yıllarda başlayan Avrupa ülkelerine yoğun bir şekilde göç etmeleri bağlamında önemli değişim ve dönüşümlere uğramışlardır. Bu çalışma Avrupa ülkelerine gerçekleşen göçlerin siyasal alanda meydana getirdiği değişim ve dönüşümleri anlatırken aynı zamanda toplumsal, kültürel ve ekonomik yapının da uğradığı değişim ve dönüşümleri anlatmaktadır. Anahtar Kavramlar: Orta Anadolu Kürtleri, Göç, Siyasallaşma, Siyasal Toplumsallaşma, Etnik Kimlik, Kültür.
Özet (Çeviri)
This study centers around the politicization of ethnic identity of the Kurdish communities located in the Central Anatolia region for many years through labour migration. Besides a history of emigration to Europe which can be traced back to 13th century, Central Anatolian Kurds have migrated to Europe at intensive rates starting from the 1960s. Migration as a sociological phenomenon, creates a substantial change in communities which have been subjected to the experience. Central Anatolian Kurds, have also gone through profound changes and transformations both as a result of their long emigration history and intensive migration starting from the 1960s. This study focuses on the changes and transformations which occured in the economic and cultural structure as well as the changes in the political space resulting from these migrations.