İhsan Oktay Anar'ın Kitab-ül Hiyel adlı eserinde metafor
  1. Tez No: 490971
  2. Yazar: KÜBRA MIZRAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞABAN SAĞLIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İhsan Oktay Anar, Roman, Kitab-ül Hiyel, Metafor, İhsan Oktay Anar, Novel, Kitab-ül Hiyel, Metaphor
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışmada İhsan Oktay Anar'ın Kitab-ül Hiyel adlı romanında metaforun izleri aranmıştır. Tez; giriş, yöntem, İhsan Oktay Anar'ın hayatı ve edebi kişiliği, metafor, İhsan Oktay Anar'ın eserleri, Kitab-ül Hiyel romanında metaforun izleri ve sonuç olmak üzere yedi bölümden oluşmaktadır. Bu tezde İhsan Oktay Anar'ın hayatına da yer verilmiştir. Böylelikle hayatı ve romanları arasındaki bağlantıların da görünmesi amaçlanmıştır. Bu çalışma, tarihe klasik roman anlayışından farklı bir bakış açısıyla yaklaşan ve göndermelerde bulunan yazarın, eserinin metaforik değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Kitab-ül Hiyel adlı romanda metaforun nasıl kullanıldığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, metaphor tracks were sought in İhsan Oktay Anar's novel called Kitabul Hiyel. Thesis is consisted of seven parts; Introduction, method, life and literary personality of İhsan Oktay Anar, metaphor, works of İhsan Oktay Anar, metaphor's trace in Kitab-ul Hiyel novel and conclusion. In this thesis the life of İhsan Oktay Anar is also included. Thus, it is aimed to be seen the links between his life and his novels. In the novel Kitab-ül Hiyel, the use of metaphor were explored by searching the traces of metaphor.