Fatih projesi kapsamında fizik dersi ısı ve sıcaklık konusunda akıllı cihaz uygulaması geliştirme
Developing smart devi̇ces applications according to 'head and temperature' of physics subject with i̇n of fatih project
  1. Tez No: 495189
  2. Yazar: VOLKAN GÖK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA KEMAL YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, İçerik Tasarımı, FATİH Projesi, Isı ve Sıcaklık, Ders materyali geliştirme, Mobil içerik geliştirme, Senaryo, Distance Learning, Content Development, Fatih Project, Heat And Temperature, Learning Material Development, Mobile Content Development, Scenario
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu tez çalışmasında FATİH projesi kapsamında kullanılabilecek ve öğrenciler tarafından anlaşılması zor olan ısı ve sıcaklık konusunda kalıcı öğrenme sağlayacak, interaktif etkinlikler üretmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, 2013 yılında değiştirilen 9.sınıf fizik dersi müfredatında yer alan“ısı ve sıcaklık ”ünitesinin yenilenen kazanımlarına paralel olarak mobil içerikler hazırlanmıştır. Bu tez çalışmasında yeni kazanımlara uygun olarak kavram kargaşasını giderecek şekilde senaryolar oluşturulmuş, oluşturulan senaryolar CrazyTalk Animator programı ile animasyon haline getirilmiştir. Android tabanlı mobil cihazlarda ve internet üzerinden çalışacak şekilde, Adobe Flash Cs 6 programı ile arayüz uygulaması geliştirilmiş ve üretilen bu animasyonlar bu arayüz üzerinden rahatlıkla kontrol edilebilir hale getirilmiştir. 2018, ix + 132 sayfa
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to develop interactive smart devices applications with in of FATİH Project to ensure residual learning“heat and temperature”unit for 9th grade physics course. For this purpose, applications were developed parallel to changes made in 2013 in 9 th class physics curriculum The thesis includes, the scenarios produced according to new objectives to eliminate conceptual complexity about the course. After that these scenarios work up in to animations by using CrazyTalk Animator software. For easy use of the animations, an interface was developed by using Adobe Flash Cs 6 software to work with android based mobile devices and on internet. 2018, ix + 132 pages