3 boyutlu filmlerin yapım süreçleri ve Türkiye'den bir örnek: Kötü Kedi Şerafettin'
The production process of 3d movies and an example from Turkey: Kötü Kedi Şerafetti̇n
- Tez No: 495812
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZLEM ARDA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: 3 boyutlu animasyon, Teknoloji, Kötü Kedi Şerafettin, 3d Animation, Technology, Kötü Kedi Şerafettin
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Sanatın bir formu olan animasyonun sanatsal bağlamda değerlendirilebilmesi için sinemanın keşfine tanıklık etmek gerekmektedir. Gelişen teknolojiden animasyon filmlerin de etkilenmemesi mümkün değildir. Hayatın içerisinde önemli bir konumda yer alan bilgisayarlarla animasyon film üretme fikri, izleyicilerin isteklerini karşılamak ve güncel gelişmelere ayak uydurmak gibi nedenlerden dolayı kaçınılmaz hale gelmiştir. Animasyon teknikleri arasında en güncel olanı 3 boyutlu animasyon film üretimi bütün dünyada güncelliğini sürdürmekle beraber Türkiye'de de son yıllarda animasyon üretimi için başvurulan tekniklerden bir tanesidir. Bu çalışmada üç boyutlu animasyon filmlerin nasıl üretildiği konusu Kötü Kedi Şerafettin filmi incelenerek açıklanılmıştır.
Özet (Çeviri)
It is necesssary to witness investigation of cinema in order for art to be evaluated of animation which is a form of art. It is not possible that animation movies aren't be affected regarding improving technology. The idea of creating animation movies using computers which have important position in daily life has become inevitable because of reasons such as suppling with wishes of audience and keeping up with current affairs. 3D movies which are the latest technique of animation as well as continuation of actuality in the whole world is a technique to create animation during the recent years in Turkey. In this work how to creat 3D animation movies is explained regarding observation of Kötü Kedi Şerafettin.