Suspension design of an unmanned automatic gun shot system placed on a vehicle
Bir araca yerleştirilmiş insansız otomatik silah atış sisteminin süspansiyon tasarımı
- Tez No: 495958
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜN SELVİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: İnsansız silahlar, silahlar, insansız araçlar, Unmanned weapons, weapons, unmanned vehicle
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Tez çalışması ana bölümler olarak, beş kısımdan meydana gelmektedir. İnsansızlaşmanın önemi başlığının altındaki kısımda günlük hayatta insansızlaşmanın önemi ve sonuçları, askeri sahada insansızlaşmanın değeri ve katkıları dahası sonuçları, insansız sistemlerin üstünlük ve buna karşın zayıf olduğu noktalar ve insansız sistemlerin kullanılmasının ahlaki boyutu konuları irdelenmektedir. Askeri sahada insansızlaşma topiği altındaki kısımda, askeri alanda insansızlaşmanın tarihsel boyutu, insansız sistemlerin tanımlanması ve tasnifi, insansız sistemler ve otonomi, hava, kara, deniz ve uzay araçları sınıflarından meydana gelmiş insansız sistemlerin türleri yapıları ve özellikleri; Türkiye'nin sahip olduğu insansız araçlar konuları incelenmiştir. Modern çağdan beri piyade sınıfının ilerlemesi ve savaşlardaki enformatik gelişmeler topiği altındaki bölümde, piyade sınıfının tarihi savaşlardaki kullanılma durumlarına göre irdelemesi yapılmaktadır. En yeni teknolojik ilerlemeler doğrultusunda piyade sınıfının yeni baştan teşkilatlanması başlığı altındaki bölümde planlama, konsept, kadro, araç, silah, teçhizat, enerji gereksinimi ve eğitim alt başlıkları incelenmektedir. Daha sonraki bölümde ise; Türkiye'nin sahip olduğu insansız araçlar, silah yerleştirilebilen araçlar, parametreler, belirlenen bir silah sisteminin monte edilmesi, taşıtın dinamik olarak modellenmesi, süspansiyon seçimi ve süspansiyon tasarımı yapılarak sonuç ve öneriler irdelenmiştir. Bu çalışmada modelleme Solidworks'de yapıldıktan sonra ANSYS programında dinamik analizimiz yapılmış ve geri tepmeli silah tasarımının ne kadarlık bir kuvvete maruz kaldığı ortaya konulmuştur. Aynı zamanda Matlab yazılımında süspansiyon seçiminin yapılması maksadıyla mekanik simülasyon uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The thesis work is divided into five sections as the main sections. Underneath the frontier of unmanned maneuver are the implications and consequences of manless disruption in daily life, the value and consequences of military landlessness, the contributions of unmanned systems, the weaknesses of unmanned systems, and the moral dimension of the use of unmanned systems. The historical dimension of the military field unmanned disaster, the definition of unmanned systems and the types and characteristics of unmanned systems from the classroom, unmanned systems and autonomy. Since the modern era, the progression of the infantry class and the development of informatical developments in the war, the infantry class is being explored according to the use cases in the historical wars. Under the heading of reorganization of the infantry class in line with the latest technological advances, planning, concept, staff, tools, weapons, equipment. In the following section; unmanned vehicles in Turkey, parameters, mounting of a specified weapon system. In this study, modeling was done in Solidworks, and then our dynamic analysis was carried out in the ANSYS program, we saw with the program that how much repulsive force was exposed on the system. At the same time, a mechanical simulation was applied to make the suspension selection in Matlab software.