Ali Ulvi Kurucu hayatı, sanatı ve eserleri
Ali Ulvi Kurucu's life, art and works
- Tez No: 497127
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL TİMUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyografi, Türk Dili ve Edebiyatı, Biography, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Ali Ulvi Kurucu, Hayatı, Eserleri, Sanatı, Life of Ali Ulvi Kurucu, Ali Ulvi Kurucu's Works, Ali Ulvi Kurucu's art
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dicle Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 188
Özet
Bu çalışmada Ali Ulvi Kurucu'nun hayatı, fikirleri, eserleri ve sanatçı kişiliği ortaya konulmuştur. Çalışmanın amacı Ali Ulvi Kurucu'nun hayatı, fikirleri ve eserleri doğrultusunda sanat anlayışını ve sanatçı kişiliğini belirtmektir. Üç bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde Ali Ulvi Kurucu'nun hayatına yer verilmiştir. İkinci bölümde fikirleri ve eserleri, üçüncü bölümde ise sanatçı kişiliği konu edinilmiş, şiirleri tematik olarak sınıflandırılmıştır. Sonuç kısmında ise bölümlerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışmanın sonunda Ali Ulvi Kurucu'nun“İslâmın Nuru Mecmuası”nda çıkmış on yedi şiirine, bir çevirisine ve bir de nesrine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is to reveal the life and thoughts and works and artistic performance of Ali Ulvi Kurucu. The aim of the study is to indicate the artistic and artistic way of Ali Ulvi Kurucu via his life and thoughts and works. Consisting of 3 parts; the first part of this poper gives the life of Ali Ulvi Kurucu. The second and third parts are about his thoughts and works; besides his poems are categorized thematically. In the conclusion part, all of the study is evawated. In the end of this study, there are 17 poems published in the journal named İslâmın Nuru and one translation and one prose.