Understanding the impact of positive and negative preconditions on a country's development
Bir ülkenin kalkınmasında olumlu ve olumsuz ön koşulların etkisini anlamak
  1. Tez No: 497892
  2. Yazar: AHMAD SAYER DAUDZAI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEAN MICHAEL COX
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Ön koşul, İlerleme, Güvenlik, Gelenek, Coğrafya, Tahsil, ahlaki çöküntü, nüfus büyüme, Pre-conditions, Development, Security
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset ve Sosyal Bilimler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Bu araştırma, azgelişmiş bir ülkenin, gelişmekte olan bir ülkeye dönüşmesinin bir parçası olan çeşitli ön koşulları keşfetmeyi amaçlamaktadır. Çevre kalkınmasını etkinleştiren bu ön koşulların etkisi, onların göstermiş olduğu tesire göre sıralanır. Bu yazıda ele alınan ön koşullar, güvenlik, güçlü kurumlar, olumlu iklim / coğrafya, eğitim düzeyi, yolsuzluk seviyesi ve yüksek nüfus artışı oranıdır. Bu konular devamlı olarak ekonomik, politik, sosyolojik ve insancıl çevrelerde tartışılmaktadır. Çok büyük öneme sahip olmasının nedeni, dünya nüfusunun çoğunluğunun hâlâ yiyecek, eğitim, temiz içme suyu, sağlık bakımı ve çatışma varlığı yüzünden milyarlarca insanın yoksulluğuyla ya da yakınında yaşaması gerçeğidir, bunların hepsi azgelişmişliğin semptomlarıdır. Az gelişmiş bir ülkeden, gelişmekte olan bir ülkeye dönüşen bu karmaşık adım, bazı ülkeler tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Fakat her başarılı geçiş için, kalkınmada başarısız olan birçok ülke olmuştur.
Özet (Çeviri)
This research aims to explore the various pre-conditions that are part of a country's transition from being underdeveloped towards becoming a developing country. The effect of these pre-conditions on the enabling of the environment for development is ranked according to their impact. The pre-conditions discussed in this research are security, strong institutions, favorable climate/geography, level of education, level of corruption, and high rate of population growth. These topics are regularly discussed in economic, political, sociological, and humanitarian circles. The reason behind its immense importance is the fact that the majority of the world's population still lives in or close to poverty with billions of people suffering daily due to a lack of food, education, clean drinking water, healthcare and the presence of conflict, all of which are symptoms of underdevelopment. This complex transition from being an underdeveloped to a developing country has been successfully achieved by some countries. But for every successful transition there have been many countries that failed to succeed in the take-off towards development.