Kamu yapılarında pasif sistemler ve yalıtım analizi
The possive systems and isolation analysis in public buildings
  1. Tez No: 501894
  2. Yazar: HAVVA NUR TEMİZKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEMİR GÖKPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Yalıtım, pasif sistemler, trombe duvar
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İskenderun Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Güneş enerjisi son dönemde adından sıklıkla söz ettirir hale gelmiştir. Amortisman ücreti, yenilenebilir bir kaynak oluşu, özellikle ülkemiz adına ulaşım kolaylığı gibi unsurlar yüzünden tercih edilmeye başlanmıştır. Güneş enerjisinden faydalanmanın çeşitli yolları mevcuttur. Yardımcı ekipmanlarla oluşturulan aktif sistemler ve malzemelerle, enerjinin aktif olarak kullanılmasını amaçlayan pasif sistemler. Aktif sistemlerle güneş enerjisinden faydalanma uzun yıllardır farklı metodlarla uygulanıyor olsa da pasif sistemler son dönemde yeni yeni geniş bir alana yayılmaya başlamıştır. Bu çalışmada kamu yapıları arasında kullanımı en yaygın olan ilk ve orta öğretim okulları için; pasif sistemlerin yapıya uygulanmasıyla ilgili tavsiyelerde bulunulmuş, yalıtım analizi yapılarak, analiz sonucu elde edilen sonuçlar irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Solar energy has become popular recently. It has started to be preferred because of the factors such as it' s amortization price, renewable resource and accessibility especially , on be half of our country. There are many ways to benefit from solar energy; active systems formed with supporting equipments and possive systems aiming the energy to be used with equipments actively. Even if the benefit fram solar energy with active systems is applied with different methods for years, the possive systems have just started to spread a wide area. In this study possive systems are the most common ones of public buildings. The results obtained from the applications of passive systems to the buildings and then the activation of the isolation have been examined. KeyWords: Isolation, possive systems, trombe wall