Q-üstel fonksiyonların incelenmesi
Detailed analysis of q-exponential functions
  1. Tez No: 503335
  2. Yazar: SİBEL SEVDİBULDU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NURİ KURUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Üstel Fonksiyonlar, q-Türev, q-Seri, q-Üstel Fonksiyonlar, Exponential Functions, q-Derivative, q-Series, q-Exponential Functions
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu tezin amacı q-üstel fonksiyonlar ve bazı özellikleri hakkında çalışmaktır. İlk önce sıradan üstel fonksiyonun tanımını verdik ve bazı özellikleri üzerinde çalıştık. Daha sonra q-türevinin tanımını verdik ve bu tanımı bazı q-fonksiyonlarını tanımlamak için kullanacağız. Örneğin; q-binom, q-üstel fonksiyonlar, q-trigonometrik fonksiyonlar vb. En sonunda, bu verilen q-fonksiyonların bazı özellikleri üzerinde çalışacağız.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to study about q-exponential functions and some of its properties. At first we gave the definition of ordinary exponential function and we study about some of its properties. Later on, we gave the definition of q-derivative and we will use it to define some q-functions such as; q-binomial, q-exponential functions, q-trigonometric functions, and etc. At last, we will study about some properties of these given q-functions.