John Wilson'ın eğitim felsefesi ve din eğitimine katkıları
John Wilson's philosophy of education and his contributions to religious education
- Tez No: 503490
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VELİ ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Felsefe, Religion, Education and Training, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Wilson, Eğitim, Din Eğitimi, Duygular, Felsefe, Din, Ahlâk Eğitimi, Wilson, Education, Religious Education, Emotions, Philosophy, Religion, Moral Education
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
John Boyd Wilson, analitik eğitim felsefesinin önemli temsilcilerindendir. Bu çalışmada, Wilson'ın eğitim, din eğitimi, duygu ve ahlâk eğitimi ile alakalı görüşleri ve düşünceleri ele alınmıştır. Araştırma, Wilson'ın perspektifinden din eğitiminin yerini tespit etmeyi amaçlamaktadır. Çalışma, Wilson'ın felsefî anlayışında eğitimin zamandan ve kültürden münezzeh ve kaynağını tüm toplumdan alan sosyolojik bir terim olduğunu, din eğitiminin duygularla paralel yürütülmesinin gerekliliği ortaya koymuştur. Çalışmanın amacı, ülkedeki din eğitimi alanında özgün bir felsefe oluşturulmasına yardımcı olmaktır.
Özet (Çeviri)
John Boyd Wilson is a significant representative of analytic philosophy of education. In this study, Wilson's views and ideas related to education, religious education, education of emotions and moral education have been discussed. The research aims to determine the place of religious education from Wilson's perspective. The study has revealed the necessity of conducting religious education in paralel with emotions and that in Wilson's philosophical sense, education is a sociological term, which is time-free and culture-free, taking its source from all society. The aim of the study is to help create a unique philosophy in the field of religious education in the country.