Bir sivil toplum kuruluşu olarak HEDA-DER
HEDA-DER as cso
  1. Tez No: 504749
  2. Yazar: SAFİYE SÜMEYRA KARSANDIÖZÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET AKGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Din, Din Sosyolojisi, Sivil Toplum, Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler, Religion, Religion Sociology, Civil Society, Civil Society Organizations, Associations
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu araştırmanın amacı, sivil toplum kavramını genel olarak değerlendirip, sivil toplum örgütlerinden olan, genel merkezi Konya'da bulunan HEDA-DER'i kapsamlı olarak incelemektir. Bu derneğin, kuruluşlarından bu yana yapmış oldukları faaliyetler tespit edilecek ve bunun toplumdaki karşılığı din sosyolojisi bağlamında belirlenmeye çalışılacaktır. Araştırmamızda konu itibariyle teorik bir çerçeve oluşturduğu için dokümantasyon taraması ve mülakat yöntemleri kullanılmıştır. HEDA- DER 'in yapmış olduğu faaliyetler, işleyişi, geçirmiş olduğu değişiklikler, yeniliğe açık olup olmama durumları ve toplumla bütünleşebilen yönleri incelenmiş, elde edilen sonuçlar ayrıntılı bir şekilde çalışmamızda belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to evaluate civil society concept generally and to examine HEDA-DER thoroughly which is one of the civil society organization whose head office is in Konya. The activities which have been done through the aim of the organization since its founding will be checked, and the return of the activities in the society will be tried to be determined in the context of religious sociology. In this study, documentation search and interview methods were used due to the theoretical subject. The activities, operation processes, changes have been gone through, being open to the novelties and the directions that integrate with the society that HEDA-DER had were investigated, and the obtained results were detailed in this study.