Mobile tourist guidance system
Mobil turist rehber sistemi
  1. Tez No: 505182
  2. Yazar: MOHAMMED KHALIS QOJA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM TANER OKUMUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Android, Mobil uygulama, Turist yardımcı uygulamaları, Haritalar, Android, Mobile applications, Tourist system applications, Maps
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomühendislik ve Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Biyoetik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Araştırmalar ziyaretçilerin ve turistlerin ilk defa ziyaret ettikleri yerlerde aradıkları herhangi bireye ulaşmalarının zorluğunu göstermektedir. Bu çalışmada, bu zorluğu gidermek için ziyaretçilerin isteği doğrultusunda tavsiyelerde bulunan ve ziyaretçinin konumunu takip ederek ilgili yere yönlendiren Android tabanlı bir uygulama geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulama herhangi bir ziyaretçinin ihtiyacı olan görülecek yerler, oteller, restoranlar ve polis, konsolosluk, postane hizmetleri gibi acil ihtiyaç duyulabilecek birçok alanı kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
It has been found from research that the first time visitors including tourists find it extremely difficult to search for any required item if they travel to any new destination. To overcome this difficulty we have designed and developed a mobile application for android devices, to track and advise the visitors about their specific requirement by the click of a button. This application has been designed to cover the most common needs of any visitor such as, site seeing, hotels, restaurants, emergency services like police, embassy, post office, etc.