Developing a biometric identification software based on RFID technology and data analysis techniques
RFID teknolojisi ve veri analizi tekniklerine dayalı biyometrik tanıma yazılımının geliştirilmesi
  1. Tez No: 507599
  2. Yazar: HUDHAIFA MUSLIM ABDULRIDHA AL-KHAZRAJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ METE ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Biyometri, Parmak İzi Tanıma, Parmak İzi Eşleştirme, SIFT Algoritması, SURF Algoritması, ORB Algoritması, FANN Algoritması, Brut Force Algoritması, Biometrics, Fingerprint Recognition, Fingerprint Matching, SIFT (Scale-Invariant Feature Transform) Algorithm, SURF (Speeded Up Robust Features) Algorithm, ORB (Oriented FAST And Rotated BRIEF) Algorithm, FANN (Fast Approximate Nearest Neighbor) Algorithm, Brut Force Algorithm
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Çeşitli uygulamaların ortaya çıkması ve kullanıcının bu uygulamalar ihtiyacı arttıkça, internet üzerinden oldukça fazla veri iletilmektedir. Birçok önemli bilgiyi taşınan bu verileri korumak için sistemlere ihtiyaç vardır. Biyometri kişisel bilgilerin korunması ile ilgilidir. Biyometrik tekniklerin çoğu güvenlik sistemleri gibi birçok uygulamada kullanılmıştır. Parmak izleri bu biyometriden en yaygın olanıdır. Bu tez, tüm biyometrelerin en popüler ve en çok kullanılan parmak izlerini kullanarak biyometrik tanımlama üzerine odaklanmaktadır. Bu tezin genel çerçevesi, biyometrik parmak izi kavramını kullanarak kimlik koruma sistemlerinin tasarımı ve uygulanmasıdır. Sistemde, kullanıcıların parmak izleri alındıktan sonra RFID cihazı ile karşılaştırma yapılacak yere transfer edilir. Daha sonra, parmak izi özellikleri görüntü işleme teknikleri kullanılarak ayıklanır. Son olarak, ayıklanan özellikler veritabanında saklanan parmak izleri ile karşılaştırılır. Bu tezin amacı, SIFT, SURF ve ORB gibi parmak izi tanımlama yöntemlerinin performanslarını karşılaştırmak ve bu yöntemleri bir uygulamaya entegre etmektir.
Özet (Çeviri)
With the presence of applications and development of the user's need for this, a lot of data is transmitted over the Internet. There is a need to have systems to protect this data, which carries a lot of important information, such as the addition of a password and others. Biometrics deals with protecting personal information. Many of biometrics techniques has been used in many of application such as security systems. Fingerprints are the most common of this biometrics. This thesis focuses on biometric identification using fingerprints, which is the most popular and most used of all biometrics. The general framework of this thesis is the design and implementation of identity protection systems using the concept of biometric fingerprint. In the system, fingerprints of users are taken and then transferred through an RFID device, to the place where the matching is conducted. Then, features of fingerprints are extracted using image processing techniques. Finally, the extracted features are compared with the fingerprint features (or images) stored in the database. The aim of this thesis to compare the performances of fingerprint identification methods, such as, SIFT, SURF, and ORB, and to integrate these methods into an application.