Türkiyedeki konfeksiyon işletmelerine uygun bir analitik iş değerlendirme yönteminin geliştirilmesi
  1. Tez No: 50818
  2. Yazar: ARZU SÜNÜ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. M. NAZMİ ERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Analytical job evaluation in ready-to-wear, point method
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DEKİ KONFEKSİYON İŞLETMELERİNE UYGUN BİR ANALİTİK İŞ DE?ERLENDİRME YÖNTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ SÜNÜ,Arzu Yüksel Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi; Pro£Dr.MNazmi ERCAN Ağustos 1996, 124 sayfa Bu tezde, analitik iş değerlendirmenin gün geçtikçe öneminin artmasından dolayı, iş değerlendiîmenin amaç ve yararlan ile tarihsel geüşimine, önemine, iş değerlendirme sonuçlarının kullanım alanlarına ve, Türkiye'deki iş değerlendirme çalışmalarına değinildikten sonra iş değerlendirme yöntemleri kısaca belirtilmiştir. Metod geliştirme çalışmaları bölümünde ise, tezde yararlanılan puan yöntemi açıklanmış, geliştirilen yöntemde kullanılan 20 faktörün açıklaması yapılmış ve bunların kademe-puanlan tablolar halinde verilmiştir. Ayrıca uygulama sırasında kullanılacak formlar geHş^irilmiştir. Geliştirilen metod bir konfeksiyon işletmesinin bazı bölümlerinde uygulanmıştır. Anahtar kelimelenKonfeksiyonda analitik iş değerlendirme, puan yöntemi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF AN ANALYTICAL JOB EVALUATION WHICH IS SUITABLE FOR THE READY-TO-WEAR ADMINISTRATION IN TURKEY SÜNÜ,Arzu MSc in Textile Engineering Supervisor : Prof Dr. M Nazmi ERCAN August 1996, 124 pages In this thesis, because of the development of the analytical job evaluation day by day, after touching on the purpose and benefits of job evaluation and its historical progress, its importance, the wing areas of the job evaluation results and the studies on the job evaluation in Turkey; the methods of the job evaluation has been stated briefly. In the section of the method development studies; the point method which had been utilized in this thesis was explained, the statement of the 20 factors that have been used in the developed method was made and level points of these were given by the help of tables. Besides forms mat are going to use in the course of practice were improved. The method that had been improved was used in some section of a ready- to-wear administration.