4857 sayılı İş Kanununa göre iş sözleşmesi yapma yasakları ve yargıtay kararları incelemesi
Examination of prohibitions on labor contracts and decisions of the supreme court according to the Labor Law No. 4857
  1. Tez No: 508309
  2. Yazar: HİLAL AZGUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDURRAHMAN AYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İş sözleşmesi, İşçi, İşveren, İşyeri, İş Sözleşmesi Yapma Yasakları, Yargıtay Kararları, Labor Contract, Worker, Employer, Workplace, Prohibitions of Making Labor Contract, Supreme Court Decisions
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 186
Özet
Bu çalışmanın amacı, 4857 sayılı İş Kanununda belirtilen iş sözleşmesi yapma yasakları ve bu yasaklarla ilgili olarak Yargıtay kararlarını incelemektir. Dolayısıyla, iş hukukunun tanımı ve genel kavramları ile ilgili bir çerçeve oluşturulmuş ve iş sözleşmesi yapma yasaklarının alt başlıklarını oluşturan yaş küçüklüğü, cinsiyet, sağlık durumu ve yabancılar açısından getirilen yasaklar ele alınmıştır. Daha sonra ise çalışmanın konusunu oluşturan bu başlıklar ile ilgili Yargıtay kararları araştırılmış ve karar incelemeleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to examine the prohibitions on labor contracts and the decisions of the Supreme Court concerning these prohibitions stated in the Labor Law No. 4857. Therefore, a framework for the definition and general concepts of labor law has been established, and the prohobitions brough in terms of age, gender, health status and foreigners that constitute the sub-headings of the prohibition of making labor contracts are addressed. Later on, supreme court decisions have been researched and decision reviews have been made regarding these topics of constituting the subject of study.