Lead time reduction: Machine interference problem impact on lead time
Üretim süresinde tasarruf: Makine girişim probleminin üretim süresi üzerindeki etkisi
- Tez No: 510076
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BAŞAK AKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Telim Süresi, Üretkenlik, Makine Girişim Problemi (MIP), Lead time, Productivity, Machine Interference Problem (MIP)
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Müşteri memnuniyeti, yüksek rekabet pazarlarında hayatta kalmak için en önemli anahtarlardan biridir. Müşteriler tarafından kısa teslim süresi beklentisi, sistemlerini sürekli iyileştirme ve geliştirmeye istekli olmak için üretim sistemlerinin yöneticilerini yönlendirir. Aşağıdaki tez çalışması, bir operatörün birkaç makineyi çalıştırdığı birçok endüstride kurşun zamanı azaltımı için uygun bir yöntem olduğunu düşünmektedir. Makine Girişim Problemi (MIP), bu üretim sistemlerinde önemli bir role sahiptir. Bu nedenle, Hadad ve Keren tarafından geliştirilen operatörler için en uygun sayıda benzer makinenin tahsis edilmesine yönelik revize edilmiş bir yöntem, MIP'yi iyileştirmek için her operatör için optimum sayıda makinenin atanması için kullanılmıştır; İki hedef, operatör başına karı maksimize eden ve maliyeti en aza indiren optimum makine sayısını elde etmek için kullanılır. Bu nedenle, Hadad ve Keren tarafından geliştirilen operatörler için en uygun sayıda benzer makinenin tahsis edilmesine yönelik revize edilmiş bir yöntem, MIP'yi iyileştirmek için her operatör için optimum sayıda makinenin atanması için kullanılmıştır; İki hedef, operatör başına karı maksimize eden ve maliyeti en aza indiren optimum makine sayısını elde etmek için kullanılır. Revize edilen tahsisat modeline uygulanmadan önce en doğru sonuçların elde edilmesi için ortalama servis süresinin ve çalışma süresinin niceliksel bir analizi hesaplanmıştır. Bu yöntem, makine kullanımını arttırmak, ortalama döngü süresini ve tedarik süresini kısaltmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak için üretkenliği arttırmak amacıyla kullanılmıştır. Gerçek bir vaka çalışması, önerilen yöntemin kurşun zamanı azaltımı için uygulanabilirliğini göstermektedir. Son bulgular, makine kullanımının, kurşun süresini azaltan ve müşteri memnuniyetini artıran üretkenliği arttırmaktadır.
Özet (Çeviri)
Customer satisfaction is one of the most important keys for surviving in a high competition markets. Short lead time expectation by customers drives managers of production systems to be eager to continually improve and develop their systems. The following work of thesis considers an appropriate method for lead time reduction in many industrials where one operator operates several machines. Machine interference problem (MIP) has a significant role in those production systems. Therefore, a revised method for allocating the optimum number of similar machines to operators, developed by Hadad and Keren had been used to find the optimum number of machines should be assigned for each operator to improve MIP; Two objective used to get the optimum number of machines per operator maximizing profit and minimizing cost. A quantitative analysis of average service time and run time had been calculated to get the most accurate results before applying them in the revised allocating model. This method used to increase the machine utilization, decrease average cycle time and increase productivity to decrease lead time and increase customer satisfaction. A real case study illustrates the applicability of the proposed method for lead time reduction. The final finding shows increases of machine utilization, productivity which reduce lead time and increase customer satisfaction.