Sustainable development and renewable energy sources in Turkey
Türkiye de sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji kaynakları
  1. Tez No: 510900
  2. Yazar: SİBEL EVLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERTUĞRUL RECEP ERBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Yenilenebilir enerji, enerji politikaları, enerji kaynakları
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma İktisadı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
İnsanoğlunun en eski çağlardan beri en önemli ihtiyaç kaynağı enerji olmuştur. Günümüzde insanların artan enerji kaynaklarını güvenli ve temiz bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kavramı meydana gelmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yenilenebilir enerji kaynakları ile ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılamak mümkündür. Kalkınma için enerji önemli bir kavramdır. Enerji, üretimin vazgeçilmez bir girdisidir. Enerji kaynakları olmadan neredeyse üretim yapmak mümkün değildir. Sürdürülebilir enerji gelişimi, ekonomik, çevresel ve sosyal yönlerle yakından ilgilidir. Uluslararası sürdürülebilir kalkınma gündeminin temel alanlarından biri enerjidir. Bu çalışmada sürdürülebilir kalkınma bağlamında yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'de gelişimi ve uygulanabilirliği, tüketilen enerji kaynakları içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı ve enerjinin sürdürülebilirliği için hükümetin uyguladığı politikalar, uygulanan politikaların yetersizliği incelenmiş ve önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Ever since the earliest times, one of the most important necessity sources of human beings has been energy. Today, in order to meet people's increasing demands for energy resources in a safe and clean way, the concept of renewable energy has come to surface. Due to the development of technology, it is now possible to achieve the energy that is required with the use of renewable energy sources. Energy is an important concept for development. It is an essential input to production. Therefore, it can be said that it is almost impossible to produce without energy sources. Sustainable energy development is closely related to economic, environmental and social aspects. One of the key areas of the international sustainable development agenda is energy. In this study, the sustainable development of renewable energy sources in the context of development in Turkey and its application, the margin of renewable energy sources in the consumed energy sources, the policies the government applies for the sustainability of energy and the inadequacy of the policies have been examined and suggested. keywords: renewable energy, energy politics, energy resources